Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Roštěnky den předem nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s olejem a pepřem a necháme přes noc v lednici. Druhý den před pečením je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Kousky vepřového masa, třeba z krkovice a kýty, naložíme do zakysané smetany, díky čemu zkřehnou. Na pánvi je pak osmahneme doměkka a přidáme k nim cibuli, žampiony a…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Tento pokrm je skvělým příkladem, jak jednoduše a rychle připravit chutné a zdravé jídlo. Kombinace jemného fenyklu, masitých žampionů a sladkých sušených rajčat vytváří…
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.(nenechávám vzejít kvásek,hned přidám ostatní suroviny). Sýr a celer…
Indická kuchyně je velice pestrá a plná různých chutí a vůní. Koření, které tuto kuchyni charakterizuje, je bezesporu kari. Připravte si chutnou zeleninu na kari. Dle…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kúsky nakrájaný fenykel, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a 15 min varíme. Trocha vývaru z polievky odoberieme,…
Serizneme vrch fenyklu,odstranime jednu vrstvu fenyklu a umyjeme,oloupeme 3 mrkve a jak fenykl tak i mrkev prepulime a nakrajime na mesicky. Vlozime do misy,zalijeme…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Fenykl nakrajime na ctyri dily. Podusime klasickym zpusobem na pare. Ja pouzivam na zeleninu naparovak na knedliky. Do hrnce dam jen trochu vody, naparovak...hotovo...…
Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme. Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Fenykl, cibuli, bramboru a česnek očistíme. Z fenyklu odstraníme tvrdé výhony a střed a bulvy nakrájíme najemno, stejně nakrájíme i cibuli a bramboru. V hrnci nebo…
Zelí a fenykl pokrájíme na jemnější proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.Vše v míse pomačkáme, aby byl salát měkčí.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme cukr,…
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Tortilly jsou velmi oblíbené, připravíme je rychle, plníme podle své chuti a navíc se hodí i na cesty. Důležité je dobře zvolit náplň. V tomto receptu je plníme vepřovou…
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku.…