Francouzský hruškový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 237 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,25 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,13 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,67 g |
– cukry | 9,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Nemáte čas připravit teplý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte salát podle našeho receptu, který vás zasytí a dodá tělu potřebnou energii. Hermelín můžete nahradit jiným sýrem…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů…
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba…
Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve…
Hledáte-li inspiraci, co dobrého připravit ke kávě, vyzkoušejte tuto výbornou buchtu s jemnou tvarohovou náplní a kousky hrušek. Povrch buchty pokryjete voňavou a…
Bohatá úroda hrušek si žádá také jejich zpracování. Na tento koláč budete potřebovat křehké těsto, které vtlačíte do kulaté formy, něj pokladete půlky hrušek, do nichž…
Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko,…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Když dostanete chuť na něco sladkého nebo vám již za dveřmi čeká návštěva, není čas vymýšlet složité moučníky. Pusťte se do toho, co máme beztak všichni nejraději, a to…
Drobenkový koláč je oblíbeným jednoduchým moučníkem na všední i sváteční dny. Tento koláč je plný šťavnatých hrušek. Pokud však nemáte zrovna hrušky, nevadí, můžete do…
Snadnější už to ani být nemůže. Nečekaná návštěva nebo neodolatelná chuť na koláč? S tímto receptem to máte jednoduše vyřešeno. Křehké těsto, na kterém leží sladké…
Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.Hrušky zakápneme šťávou z…
Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny.Mouku, kypřící prášek…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
Náš život s celiakií: Jak jsme hledali nejlepší chleba pro Áňu: Nejradši má ten, který připomíná klasickou šumavu
Lékařka varuje: Na první pohled vypadají zdravě, ve skutečnosti jde o kalorické bomby. Na tyto potraviny při dietě pozor!
Václav Noid Bárta: Po večírcích mi bývalo špatně, teď mám díky správnému jídlu energie na rozdávání. Smažák si ale stejně dám s chutí