Pravá drážďanská štóla
Recept ještě nebyl hodnocenŠtóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Každý z nás zná vanilkové rohlíčky, tyhle rohlíčky jsou jejich obdobou, jen jsou zde použity mandle. Jsou křehké a výborné. U nás se sní nejdříve. Protože jsou vždy…
Zajímavé cukroví z těsta, ve kterém jsou namleté rozinky, osloví nejednoho mlsouna. Sladká chuť rozinek je proložena kousky mandlového těsta, a to celé v podobě křehkého…
Skvělé mandlové cukroví s voňavým vanilkovým krémem se rychle zařadí do vaší vánoční kolekce. Příprava podle našeho postupu je velmi snadná a určitě ji zvládne i…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Návštěva je skoro za dveřmi a vy potřebujete vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání. Kouzlo kefírovky spočívá v hrníčkovém receptu - žádné…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Vanilkové rohlíčky jsou klasikou, které odolá málokdo, proto patří neodmyslitelně na vánoční stůl. Rodinné recepty na poměr cukru, mouky a ořechů jsou děděné z matky na…
Bílky ušlehejte dotuha a pak zašlehejte cukr, až získáte lesklou pěnovou hmotu. Moučkový cukr rozmixujte s mletými mandlemi na jemný prášek, dvakrát prosejte a pak…
Klasické vánoční cukroví připravíme v zajímavé a netradiční verzi. Do těsta stačí přidat nakrájené sušené brusinky. Cukroví krásně voní po hřebíčku a kousky brusinek…
Plněné cukroví se těší čím dál větší oblibě. Tyto kakaové dortíčky nejen skvěle vypadají, ale také i chutnají. Jemné ořechovo-kakaové těsto plněné kakaovým krémem s…
Řepa v koláči možná na první pohled příliš nenadchne. Chuť řepy v koláči ale nejspíš ani nepoznáte, zato bude díky ní vláčný a trochu zdravější. Ocení ho zejména…
Kdo by neměl rád štrúdl plněný skvělou jablečnou náplní vonící po skořici a smíchanou s rozinkami naloženými do rumu. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu ze…
Tenhle recept potěší každého milovníka mandlí, najde je totiž v křehoučkém těstě i v lahodné náplni. Že jste ho ještě nevyzkoušeli? Tak honem, navažte suroviny a pusťte…
Ze všech surovin kromě marmelády vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout.Těsto vyválíme a vypichujeme hvězdičky, v polovině vypíchneme středy.Pečeme při 170°C…
V míse vyšleháme med společně s vejci do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, pudinkový prášek a mandle. Vše řádně vymícháme na jemné…
Nejprve ze všech ingrediencí připravíme těsto, které dáme do lednice odpočinout.Zhruba po hodině těsto dáme do dortové formy, vytvarujeme i strany a dáme péct do vyhřáté…
Chuť mandlí a skořice se vhodně doplňuje. Tvar cukroví můžete volit libovolný, ale právě hvězdičky se na slavnostním stole krásně vyjímají. Pokud bílou polevu ještě…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, vytvarujeme rohlíčky a dáme péct na 200 °C 10-12 minut. Teplé rohlíčky obalujeme ve skořicovém cukru.
Těsto nemá být řídké, má jít rozválet!Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře