Zapečené těstoviny s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept si jistě zamilujete pro jeho snadnou přípravu a obměnu klasiky jako jsou "boloňské" těstoviny. Masovou směs si připravíme na červeném víně a pak už jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 131 kJ / 31 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,11 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tento recept si jistě zamilujete pro jeho snadnou přípravu a obměnu klasiky jako jsou "boloňské" těstoviny. Masovou směs si připravíme na červeném víně a pak už jen…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná…
Z oleja a múky si pripravíme svetlú zásmažku, zriedime vodou a pasírovanými paradajkami.Rozšľaháme, privedieme do varu, osolíme, osladíme, pridáme bazalku.Dobre…
Mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř promícháme a vytvoříme kuličky.Cibuli osmahneme dozlatova a promícháme s rajčaty.Zalijeme vývarem a přidáme vařit kuličky, nové…
Játra opláchneme a očistíme.Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme.Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a bílé části cibulek. Společně opékáme, přidáme pasírovaná rajčata a…
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou…
Kuřecí prsa nakrájíme ne hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji ze všech stran. Přidáme rajčata nebo trochu protlaku, zalijeme malým množstvím vody a…
Připravíme si těsto na ravioli (je zde mnohokrát uvedené). Z mouky smíchané se solí a vajec zpracujeme pevné těsto, které ještě nechávám asi 20 minut odpočinout zakryté…
Pálivá paprika se hodí doma vždycky. Pokud máme vlastní výpěstky, je dobře je umět zpracovat i pro pozdější využití. Trvá to minimum času a do pikantních pokrmů budete…
Na olivovém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Postupně přidáváme pokrájený česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a kapii na kostičky. Osolíme, přiklopíme a…
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme nadrobno (na drť).Kuřecí prsa nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.Mrkev a řapíky celeru očistíme…
Mouku smícháme se solí a uděláme do ní důlek. Do toho rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme cca 10 minut odležet, aby kvásek vzešel…
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.Přidáme…
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s…
Do hrnce nalijeme olivový olej cca 0,5 cm, přidáme cibuli. Až cibule bude lehce do zlata přidáme maso (nakrájené), až se maso zatáhne z každé strany tak osolíme a…
Na oleji speníme cibuľu, pridáme fazuľky, pretlačíme cesnak, pasírované paradajky, vodu, pokrájané stonky zeleru, čierne korenie, osolíme a prisladíme. Varíme na skus.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná…
Maso si nakrájíme na menší menší plátky, osolíme, opepříme a dáme marinovat na hodinu do vymíchané směsi z pasírovanách rajčat, hořčice a špetky cukru. Kapustu si…