Plzeňský špíglák
Recept ještě nebyl hodnocenNázvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 656 kJ / 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 12,60 g |
– nasycené | 3,80 g |
– nenasycené | 8,80 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,00 g |
– cukry | 36,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Perník nakrájíme na kostky asi 2x2cm. Do misky si naředíme rum s vodou (poměr kdo jak chce, ale myslete na děti :o) No a pak namočíme kostku perníku do rumu (já na to…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a spojíme se všemi přísadami, kromě másla a perníku. Vypracujeme nelepivé těsto.Podsypáváme moukou a rozdělíme na válečky asi 2 cm…
Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme nahrubo.Smícháme mouku s pudinkem a špetkou soli. Následně přidáme tvaroh, vejce, rozpuštěné vlahé máslo a vymačkaná…
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Vejce s cukrem utřeme a střídavě přiléváme olej, vodu a přisypáváme mouku. To vše při stálém míchání na konec přidáme citr. kůru a kypř. prášek. Těsto dáme do vymazané a…
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžičkou cukru a mícháme, než se rozpustí. Pak zalijeme cca 10 lžícemi teplého mléka, zasypeme lžící mouky a dáme na 10-15 min na…
Perníky nastrouháme na struhadle, vmícháme do nich 100 g kokosu, nadrcené piškoty a vlijeme kondenzované mléko.Těsto trochu zpracujeme a vytvarujeme kuličky, které pak…
Jablka oloupeme a nastrouháme. Perník na strouhání také nastrouháme.Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé postupně vyválíme plát, který posypeme strouhankou…
Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním…
Omáčka: Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hladkou moukou, přidáme pokrájená rajčata a oba protlaky. Zalijeme 2 l vody, přidáme bobkové listy, nové koření, kuličky…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku maličko…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty jeho tepelné úpravy. Vytvarované koblížky naplníme povidlovou náplní a buďto je jednoduše usmažíme nebo upečeme v troubě. V…
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?