Patero slaných závinů
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 26,67 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 22,33 g |
–– mononenasycené | 18,33 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 16,67 g |
– cukry | 4,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Recepty z jednoho hrnce nebo pekáče patří k těm nejoblíbenějším. Příprava bývá jednoduchá a rychlá, navíc po ní nezůstane hromada špinavého nádobí. Gnocchi zapečené se…
Vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak snadno a rychle připravit kuřecí prsní řízky. Řízky na přírodní způsob se sušenými rajčaty a šťávou ochucenou bylinkami chutnají…
Rozehřejeme velkou pánev, přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat a slaninu na nudličky. přidáme domácí, předem vařené noky nebo koupené gnocchi a opékáme cca 5 minut.Do…
Panenka je část vepřového masa, která je jemná, méně tučná a v kuchyni velmi oblíbená. Připravte podle tohoto receptu slavnostní oběd inspirovaný středomořskými chutěmi…
Omáčka z pečeného lilku je lahodná a krémová varianta pro milovníky těstovin, kteří hledají něco nového a plného chutí. Pečený lilek dodává omáčce bohatou, kouřovou chuť…
Tento recept je variací klasických karbanátků, která přináší do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Šťavnaté krůtí maso je obohaceno o sýr, který se krásně rozteče, šunku,…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme…
Panenky rozpůlíme na dvě stejné poloviny, očistíme od blan, ostrým nožem v nich uděláme otvor, který naplníme rajčaty a kousky nivy, konec masa spojíme párátkem.Naplněné…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Hermelín, rajčata , vejce a šunku nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na drobno. Všechny suroviny spojíme dohromady a přidáme podle chuti smetanu nebo majonézu. Kdo…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vnitřek lžičkou vydlabeme. Cibuli, kapary a rajčata nakrájíme nadrobno. Avokádo nakrájíme nebo vidličkou rozmačkáme nahrubo.Pokapeme…
Smícháme přísady na marinádu. Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc. Maso vyndáme z marinády, marinádu si…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Slaninu nakrájíme na špalíčky a vyškvaříme ji na suché pánvi. Přidáme cibulku, nakrájenou na kolečka a ještě chvíli prohazujeme. Špecle vložíme do cedníku, prolijeme…
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata na oleji, který jsme odlili ze sušených rajčat. Potom přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata a česnek nakrájený na…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Máte chuť na těstoviny? Vyzkoušejte kolínka se slaninou. Osmažíte cibuli a slaninu, přidáte česnek, sušená rajčata a kukuřici a prohřejete. Nakonec na pánev přidáte i…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička