Co na oslavu místo chlebíčků? Vsaďte na rozmanitost a barevnou pestrost pohoštění
Éra chlebíčků jako hlavního občerstvení na oslavách pomalu končí, často jim totiž chybí originalita a pro mnohé jsou zbytečně velké. Jejich jezení navíc pravidelně provází problémy s tím, abychom zůstali čistí.
Chlebíčky jsou prý už nuda. Vyměňte je za jiné a čím dál oblíbenější pohoštění, a využijte tak nelevné ingredience smysluplněji. Vše totiž do posledního drobku zmizí ze stolu. Nevěříte? Připravte pohoštění podle našich tipů a přesvědčte se sami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit obložené chlebíčky
Fantazii se meze nekladou, důraz je potřeba klást na to, jakou návštěvu očekáváte a jakým stylem se stravuje. Od toho se pak dále odvíjí typ podávaných pokrmů.
- Vsaďte na stejně tradiční, ale stále oblíbené jednohubky, často také označované jako kanapky. Jsou tak akorát na jedno sousto a můžete jich připravit více druhů.
- Milovníci zeleniny si přijdou na své díky zeleninovým salátům, které jsou stále žádanější součástí občerstvení nejen na oslavách, totéž platí i pro špalíčky z čerstvé zeleniny spolu s dipy nebo hummusem.
- Vybíravým návštěvám přijde vhod studený raut – do ošatky nakrájejte různé druhy pečiva, malé misky naplňte pomazánkami a k tomu přidejte obložené mísy se sýry, salámy, zeleninou a případně i s ovocem.
- Fondue, ať už masové nebo sýrové, nadchne opravdu každého. Pokud ale nevlastníte více jak jednu sadu, doporučujeme ho spíše na menší oslavu.
- Listové těsto je velmi variabilní. Připravte z něj tyčinky posypané sýrem, mákem nebo potřené rozšlehaným vejcem spolu s kořením. Pro větší zasycení připravte šneky z listového těsta s různými náplněmi nebo rovnou celé záviny.
- Znáte "jednohubky" z tortill? Stačí naplnit tortillu, smotat ji a poté rozkrájet na jednotlivé kousky jako roládu. Každý kousek zajistěte párátkem.
- Chcete-li podávat něco sytějšího, skvělou volbou jsou malé řízečky nebo pečená kuřecí křídla spolu s pečivem a několika různými dipy.
Ať se rozhodnete pro jakékoliv občerstvení, nezapomeňte na jeho pestrost a barevnost, protože, jak se říká, jíme i očima. Připravte si s námi lahodnou pomazánku z lučiny a červené řepy, které neodolá žádný host:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře
21. 4. 2024 17:44