Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Termix, kdo by ho nemiloval. Na pultech obchodu se objevuje již řadu let a stále se těší velké oblibě. Vybírat můžete mezi několika příchutěmi od vanilkové, přes pistáciovou až k ověřené čokoládové klasice.
Termix je jeden z chlazených mléčných výrobků, u kterého se vrátíme do svých dětských let. Není divu, vyrábí se již od roku 1976 a koupit ho, skoro ve stejné podobě, můžeme i nyní. Kromě tvarohu, smetany a másla v sobě však kupovaný termix obsahuje i škrob, želatinu a další přidané složky. Zkuste ho tedy připravit sami doma a trochu zdravěji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čokotermix ve 3 krocích
Receptů na tuto pochoutku můžete najít více druhů. Někteří ho připravují z vařeného pudinku s následným přidáním smetany, tvarohu nebo másla. My jsme však dnes pro vás připravili recept, který se skládá pouze ze tří surovin. Potřebujete 200 ml smetany ke šlehání (min. 33 % tuku), 250 g tvarohu z vaničky, 100 g kvalitní čokolády a případně cukr.
- V hrnci zahřejte smetanu a jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do ní nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Bude to chvíli trvat, ale pokud vydržíte, dosáhnete krásného čokoládového hladkého krému.
- Do směsi poté přidejte vaničku tvarohu, oslaďte cukrem (můžete zvolit zdravější variantu např. čekankový sirup) a celou směs promíchejte. Míchat postačí pouze ručně metličkou.
- Hmotu rozdělte do skleniček podle počtu porcí a nechte alespoň 4 hodiny v lednici odpočinout. Zchlazením čokoláda opět ztuhne a zpevní tím i celou směs.
Tip: Termix podávejte vychlazený a případně doplněný například nastrouhanou čokoládou nebo oblíbeným ovocem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře