Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Zdroj: TopRecepty.cz

Termix, kdo by ho nemiloval. Na pultech obchodu se objevuje již řadu let a stále se těší velké oblibě. Vybírat můžete mezi několika příchutěmi od vanilkové, přes pistáciovou až k ověřené čokoládové klasice.

Termix je jeden z chlazených mléčných výrobků, u kterého se vrátíme do svých dětských let. Není divu, vyrábí se již od roku 1976 a koupit ho, skoro ve stejné podobě, můžeme i nyní. Kromě tvarohu, smetany a másla v sobě však kupovaný termix obsahuje i škrob, želatinu a další přidané složky. Zkuste ho tedy připravit sami doma a trochu zdravěji.

Čokotermix ve 3 krocích

Receptů na tuto pochoutku můžete najít více druhů. Někteří ho připravují z vařeného pudinku s následným přidáním smetany, tvarohu nebo másla. My jsme však dnes pro vás připravili recept, který se skládá pouze ze tří surovin. Potřebujete 200 ml smetany ke šlehání (min. 33 % tuku), 250 g tvarohu z vaničky, 100 g kvalitní čokolády a případně cukr.

  1. V hrnci zahřejte smetanu a jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do ní nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Bude to chvíli trvat, ale pokud vydržíte, dosáhnete krásného čokoládového hladkého krému.
  2. Do směsi poté přidejte vaničku tvarohu, oslaďte cukrem (můžete zvolit zdravější variantu např. čekankový sirup) a celou směs promíchejte. Míchat postačí pouze ručně metličkou.
  3. Hmotu rozdělte do skleniček podle počtu porcí a nechte alespoň 4 hodiny v lednici odpočinout. Zchlazením čokoláda opět ztuhne a zpevní tím i celou směs.

Tip: Termix podávejte vychlazený a případně doplněný například nastrouhanou čokoládou nebo oblíbeným ovocem. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli