Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Pěnové bonbony marshmallow teplem změknou a můžeme je s dalšími surovinami zpracovat na modelovací hmotu podobnou té ze sušeného mléka nebo vařené. Hmota z bonbonů je chutná, hodně sladká a variabilní.
Pokud máme vícebarevné bonbony, pečlivě oddělíme každou barvu zvlášť, protože smícháním barev by výsledek byl nehezky zašedlý. Bílou hmotu získáme z bílých bonbonů. Hmotu z určité barvy není nutné přibarvovat, výsledkem je hezky pastelový odstín.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na marcipán z marshmallow
Využijeme mikrovlnnou troubu.
- K 200 g bonbonů na talíři přidáme šťávu z půlky citronu a zahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce na plný výkon, až se bonbony úplně rozpustí. Pozor ale na připálení.
- Vařečkou potřenou olejem promícháme a začneme přidávat přesátý moučkový cukr. Část cukru lze nahradit práškovým kakaem.
- Když už hmota tolik nelepí, přendáme ji na vál a dále zpracováváme rukama s cukrem na tužší „těsto“.
- Rozvalujeme na válu poprášeném cukrem nebo škrobem či mezi dvěma fóliemi.
- Aby se výrobky leskly, potřeme je stolním olejem.
Hmota z pěnových bonbonů je díky ochucení základu velmi chutná.
Komentáře