Granátové jablko: Připravte si je podle videonávodu, abyste si opravdu pochutnali
Granátové jablko zaujme hlavně po rozkrojení, když se ukáže spousta maličkých perliček či "granátů" krásné barvy. Velkou výhodou je velmi dlouhá skladovatelnost granátových jablek. Chuť je příjemná a ovoce je velmi ceněné pro obsah prospěšných látek.
Snadná skladovatelnost granátových jablek
Využití granátových jablek
Podle úvodního videa si můžete toto báječné a lahodné ovoce připravit ke konzumaci. Výborně se hodí ke zdobení dezertů a moučníků. Drobnými "granáty" můžeme posypat saláty (ovocné nebo zeleninové), hodí se také na zdobení a doplnění sladkých i slaných jídel.
Jak připravit granátová jablka
Z tohoto ovoce se snažíme kromě vnější tuhé slupky odstranit jemné vnitřní blány, které oddělují maličké váčky. Blány mají nahořklou chuť, ale maličké váčky jsou lahodné. Syrová šťáva z granátových jablek je příjemně osvěžující, získáte ji na domácím odšťavňovači. Z granátových jablek můžete připravit sirup, doplněný přiměřeným množstvím cukru, i další nápoje.
Granátová jablka patří mezi méně známé druhy ovoce, které alespoň občas patří na náš stůl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak máte granátová jablka nejraději? Budeme rádi za vaše tipy, jak konzumovat toto sice neobvyklé, ale při správné přípravě lahodné ovoce.
Komentáře