Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné zmrzliny bez mléka jsou velmi oblíbené hlavně u dětí. Dříve se jim říkalo vodová zmrzlina, odborně sorbet. Základem je ovocný protlak, voda a cukr. Seznámíme vás s jednoduchým postupem přípravy.

Zatímco bobulové ovoce stačí jen rozmixovat nebo propasírovat, osladit a zmrazit, s ostatním ovocem je o trošku více práce. Ale nic složitého, zvládnou to i začátečníci. Ovoce, které má jádřinec nebo pecku, je do dřeně nutné očistit a rozdusit. Proto jablečnou dřeň vyrábíme jinak, než třeba jahodovou. 

Jak udělat jablečnou dřeň

Je to opravdu snadné, zvládnou to i větší děti.

  • Omytá jablka zbavíte jádřinců i slupek. Nakrájíte na kousky.
  • Vložíte je do kastrůlku, podlijete trochou vody a na mírném ohni pod pokličkou dusíte doměkka.
  • Změklé ovoce rozmixujte. Můžete naředit podle potřeby převařenou vodou.
  • Dosladíte cukrem, medem nebo javorovým sirupem.
  • Přidáním citrónové šťávy zabráníte zhnědnutí dřeně a pomůžete lepší chuti.
  • Můžete ochutit trochou skořice nebo vanilky.
  • Ovocnou kaši vložíte do nádob vhodných k mražení (např. nanuková tvořítka) a necháte zmrznout.
Kromě jablečné dřeně bude jistě výborný i melounový sorbet podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář