Jablečnou dřeň si v horku náležitě vychutnáme. Je velmi jednoduchá
Ovocné zmrzliny bez mléka jsou velmi oblíbené hlavně u dětí. Dříve se jim říkalo vodová zmrzlina, odborně sorbet. Základem je ovocný protlak, voda a cukr. Seznámíme vás s jednoduchým postupem přípravy.
Zatímco bobulové ovoce stačí jen rozmixovat nebo propasírovat, osladit a zmrazit, s ostatním ovocem je o trošku více práce. Ale nic složitého, zvládnou to i začátečníci. Ovoce, které má jádřinec nebo pecku, je do dřeně nutné očistit a rozdusit. Proto jablečnou dřeň vyrábíme jinak, než třeba jahodovou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jablečnou dřeň
Je to opravdu snadné, zvládnou to i větší děti.
- Omytá jablka zbavíte jádřinců i slupek. Nakrájíte na kousky.
- Vložíte je do kastrůlku, podlijete trochou vody a na mírném ohni pod pokličkou dusíte doměkka.
- Změklé ovoce rozmixujte. Můžete naředit podle potřeby převařenou vodou.
- Dosladíte cukrem, medem nebo javorovým sirupem.
- Přidáním citrónové šťávy zabráníte zhnědnutí dřeně a pomůžete lepší chuti.
- Můžete ochutit trochou skořice nebo vanilky.
- Ovocnou kaši vložíte do nádob vhodných k mražení (např. nanuková tvořítka) a necháte zmrznout.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře