Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové krémy představují výbornou náplň do nejrůznějších dortů, řezů, rolád a dalších zákusků či dobrot z odpalovaného těsta. Chuť krému snadno ovlivníme použitím různě ochucených pudinkových prášků. Kromě vanilkového je vhodný např. jahodový, malinový, kokosový, karamelový nebo kakaový pudink.

Příprava pudinkových krémů je snadná, musíme ale počítat s jejich kratší trvanlivostí, proto je vždy chystáme až krátce před použitím. Naplněné dorty a jiné zákusky je nutné uložit do chladu a brzy spotřebovat. Aby se krém povedl, je třeba dodržet osvědčený postup.

Jak na skvělý pudinkový krém

Základem je pudink, který je nutné uvařit o něco hustší než pudink pro běžné použití. Postup výroby krému můžeme názorně vidět v doprovodném videu.

  1. Na základní dávku krému potřebujeme 500 ml mléka, 2 sáčky pudinkového prášku, 125 g másla a moučkový cukr (množství podle chuti).
  2. Nejprve uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. 
  3. Vaříme, dokud není pudink úplně hustý, pak odstavíme.
  4. Zakryjeme potravinářskou folií, aby se na povrchu pudinku nevytvořil škraloup, a necháme vychladnout
  5. 125 g másla vyšleháme do světlé pěny
  6. Postupně do másla zašleháváme vychlazený pudink - máslo i pudink musí mít při zpracování pokojovou teplotu.
  7. Šleháme, dokud nevznikne hladký, hustý krém.

Recepty této podkategorie přivítá každý, kdo si rád se zdobením pečiva vyhraje. Zdobenými dětskými dorty počínaje, přes svatební cukroví až ke zdobenému velikonočnímu a vánočnímu drobnému pečivu. … Podívejte se na všechny zdobení dortů, sladkého pečiva.

Krém použijeme ke zdobení buď hned nebo následující den. Pudinkový krém by se měl spotřebovat do tří dnů od přípravy, během té doby je nutné skladování v chladu.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky