Proč se namáčí rozinky v rumu? Budou příjemně měkké a provoní řadu moučníků
Rozinky jsou sušené plody vinné révy, které se vyrábí z velmi sladkých hroznů a jejich způsob výroby probíhá sušením na přímém slunci. Rozinky obsahují spoustu cenných látek pro naše tělo a jsou zdrojem minerálů i stopových prvků.
Rozinky můžeme jíst syrové a také se používají při pečení či vaření. Nejčastěji je přidáváme ke sladkým jídlům (obilné kaše, ovesné müsli, nákypy) a při pečení moučníků, kvůli kterým je také pro skvělé aroma namáčíme do rumu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se rozinky namáčí?
Rozinky kvůli většímu obsahu cukru často tvrdnou a abychom získali opět měkké plody, musíme je spařit a namočit do vody, rumu či jiné tekutiny. Jednoduše tak rozinky v misce zalijeme horkou vodou a necháme stát přes noc a ráno scedíme.
Namáčení rozinek v rumu
Jakmile máme rozinky spařené a díky namáčení příjemně měkké, můžeme je nyní naložit do rumu. Postup je velmi jednoduchý, rozinky vložíme do sklenice, zalijeme rumem, uzavřeme víčkem a necháme nejlépe opět několik hodin marinovat v lednici. Takto připravené rozinky velmi často používáme do řady sladkých dobrot.
Tradiční moučník, do kterého jednoznačně patří rozinky, je tažený štrúdl s jablky a skořicí. Jeden takový si můžete k nedělní kávě připravit podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Komentáře