Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
S probouzejícím se jarem začínají na zahradách a v přírodě rašit svěží a čerstvé rostliny. Využijme jejich blahodárných účinků a přidejme je do jídla. Hodí se na do salátů, na dozdobení hlavních chodů či obložených chlebů, nebo také do polévek.
Do polévky můžeme použít jak bylinky, které si pěstujeme na zahradě nebo za oknem, tak rostliny, které najdeme ve volné přírodě. Využijeme nejen známou petržel, pažitku či voňavý libeček, ale také medvědí česnek, kopřivy i listy šťovíku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak bylinky použít do polévky
Jarními bylinkami můžeme doplnit osvědčenou polévku, nebo se můžeme nechat inspirovat výběrem dalších jarních polévek z našeho receptáře. Bylinky vždy nejdříve očistíme, jemně opláchneme a najemno nakrájíme. Dále je už můžeme do polévky zpracovat různými způsoby, které lze i kombinovat:
- Bylinky přidáme na zpěněnou cibulku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
- Nebo bylinky vmícháme do polévky teprve v závěru jejího vaření. Jen krátce povaříme a odstavíme.
- Některé bylinky, jako petrželku, pažitku či květy sedmikrásek, použijeme jen k dozdobení, a lehce jimi polévku posypeme až na talíři.
Inspirace pro vaření z medvědího česneku
Přemýšlíme-li nad využitím jarních bylinek nejen do polévky, ale i do hlavního chodu, pak se nechme inspirovat následujícím videem a připravme si celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké bylinky a natě použít do jarní polévky? Užitečné rostliny najdeme na zahradě i ve volné přírodě
Kopřivy můžete použít i v nálevu k oživení barvy a kondice tmavých vlasů
7 oblíbených zahradních rostlin, jejichž natě oceníme v kuchyni. Snadné pěstování, nenáročná péče a osvědčené recepty
Komentáře