Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
Zdroj: pixabay, Einladung_zum_Essen

S probouzejícím se jarem začínají na zahradách a v přírodě rašit svěží a čerstvé rostliny. Využijme jejich blahodárných účinků a přidejme je do jídla. Hodí se na do salátů, na dozdobení hlavních chodů či obložených chlebů, nebo také do polévek.

Do polévky můžeme použít jak bylinky, které si pěstujeme na zahradě nebo za oknem, tak rostliny, které najdeme ve volné přírodě. Využijeme nejen známou petržel, pažitku či voňavý libeček, ale také medvědí česnek, kopřivy i listy šťovíku

Jarními bylinkami můžeme doplnit osvědčenou polévku, nebo se můžeme nechat inspirovat výběrem dalších jarních polévek z našeho receptáře. Bylinky vždy nejdříve očistíme, jemně opláchneme a najemno nakrájíme. Dále je už můžeme do polévky zpracovat různými způsoby, které lze i kombinovat:

  1. Bylinky přidáme na zpěněnou cibulku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
  2. Nebo bylinky vmícháme do polévky teprve v závěru jejího vaření. Jen krátce povaříme a odstavíme.
  3. Některé bylinky, jako petrželku, pažitku či květy sedmikrásek, použijeme jen k dozdobení, a lehce jimi polévku posypeme až na talíři

Inspirace pro vaření z medvědího česneku

Přemýšlíme-li nad využitím jarních bylinek nejen do polévky, ale i do hlavního chodu, pak se nechme inspirovat následujícím videem a připravme si celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky