Jak udělat domácí bramborové gnocchi? Na přípravu těsta postačí jen 3 suroviny
Bramborové gnocchi jsou velmi populární přílohou prakticky po celém světě, avšak svůj původ mají v Itálii. Základní surovinou jsou vařené brambory, ty však můžete obohatit o špenát, dýni či červenou řepu.
Bramborové gnocchi se dají připravit pouze ze tří základních surovin - z brambor, vejce a hladké mouky. K "nokům" se skvěle hodí jakákoliv omáčka, báječně chutnají také přelité pouze máslem s bylinkami, především pak se šalvějí a tymiánem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bramborové gnocchi
Pokud jste milovníci italské kuchyně, připravte si domácí bramborové gnocchi a na ty kupované navždy zapomenete, domácí chutnají totiž fantasticky.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Brambory nejprve uvařte ve slupce a poté ještě horké brambory oloupejte.
- Do mísy nasypejte hladkou mouku, do které brambory propasírujte, případně nastrouhejte na jemném struhadle.
- K bramborám přidejte rozšlehané vejce a osolte podle své chuti.
- Těsto promíchejte, aby se spojilo, avšak pouze zlehka, žádné dlouhé hnětení jeho struktuře neprospívá.
- Z části těsta vyválejte na desce dlouhé prameny asi 2 cm silné, ze kterých krájejte menší kousky. Jednotlivé kousky zakulaťte o vidličku, která zároveň v těstě zanechá charakteristické rýhy.
- Připravené gnocchi odkládejte bokem na podsypanou desku, pár kousků můžete vyzkoušet uvařit. Pokud by se gnocchi rozvářely, bude třeba do těsta přidat více mouky.
- Gnocchi vkládejte do vroucí osolené vody - jakmile vyplavou na hladinu, jsou uvařené a můžete je z vody vytáhnout.
Správnou přípravu i tvarování "noků" vám představí videorecept, díky kterému zvládnete pokrm hravě uvařit. Máme pro vás také tip na báječné křupavé gnocchi z trouby, které jsou dokonalé k večernímu mlsání. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře