Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové gnocchi jsou velmi populární přílohou prakticky po celém světě, avšak svůj původ mají v Itálii. Základní surovinou jsou vařené brambory, ty však můžete obohatit o špenát, dýni či červenou řepu.

Bramborové gnocchi se dají připravit pouze ze tří základních surovin - z brambor, vejce a hladké mouky. K "nokům" se skvěle hodí jakákoliv omáčka, báječně chutnají také přelité pouze máslem s bylinkami, především pak se šalvějí a tymiánem.

Jak připravit bramborové gnocchi

Pokud jste milovníci italské kuchyně, připravte si domácí bramborové gnocchi a na ty kupované navždy zapomenete, domácí chutnají totiž fantasticky.

Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Brambory nejprve uvařte ve slupce a poté ještě horké brambory oloupejte.
  2. Do mísy nasypejte hladkou mouku, do které brambory propasírujte, případně nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. K bramborám přidejte rozšlehané vejce a osolte podle své chuti.
  4. Těsto promíchejte, aby se spojilo, avšak pouze zlehka, žádné dlouhé hnětení jeho struktuře neprospívá.
  5. Z části těsta vyválejte na desce dlouhé prameny asi 2 cm silné, ze kterých krájejte menší kousky. Jednotlivé kousky zakulaťte o vidličku, která zároveň v těstě zanechá charakteristické rýhy.
  6. Připravené gnocchi odkládejte bokem na podsypanou desku, pár kousků můžete vyzkoušet uvařitPokud by se gnocchi rozvářely, bude třeba do těsta přidat více mouky.
  7. Gnocchi vkládejte do vroucí osolené vody - jakmile vyplavou na hladinu, jsou uvařené a můžete je z vody vytáhnout.

Správnou přípravu i tvarování "noků" vám představí videorecept, díky kterému zvládnete pokrm hravě uvařit. Máme pro vás také tip na báječné křupavé gnocchi z trouby, které jsou dokonalé k večernímu mlsání. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář