Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné či kapustové závitky se na talíři doma, v restauracích či jídelnách příliš často nevidí. Je to proto, že zavinutí masa do zelného listu je časově náročnější. Přitom ale nejde o nic, co by se nedalo zvládnout.

Slovo závitek napovídá, že bude potřeba něco do něčeho zamotat, konkrétně jde o zavinutí mletého masa do zelného nebo kapustového listu. Aby vám to šlo co nejlépe, je potřeba si správně připravit onen zeleninový list.

Jak připravit list na závitek

Potřebovat budete pouze hlávku zelí nebo kapusty, hrnec plný vody a nůž.

  1. Z hlávky zelí odstraňte vnější listy a vyřízněte tvrdý košťál.
  2. Hlávku vložte do vroucí vody a nechte spařit 5–10 minut. Poté zkontrolujte, zda se od sebe jednotlivé listy dobře oddělují.
  3. Pokud ano, hlávku vyndejte a rozeberte na jednotlivé listy. Odkládejte je na papírové utěrky, aby dobře oschly.
  4. Z listů ostrým nožem seřízněte tvrdá žebra.
  5. Poté už můžete listy plnit válečky mletého masa.

Věříme, že teď už si na závitky troufnete.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky