Připravit zelný či kapustový list na závitek není žádná věda. Přesvědčí vás videonávod
Zelné či kapustové závitky se na talíři doma, v restauracích či jídelnách příliš často nevidí. Je to proto, že zavinutí masa do zelného listu je časově náročnější. Přitom ale nejde o nic, co by se nedalo zvládnout.
Slovo závitek napovídá, že bude potřeba něco do něčeho zamotat, konkrétně jde o zavinutí mletého masa do zelného nebo kapustového listu. Aby vám to šlo co nejlépe, je potřeba si správně připravit onen zeleninový list.
Jak připravit list na závitek
Potřebovat budete pouze hlávku zelí nebo kapusty, hrnec plný vody a nůž.
- Z hlávky zelí odstraňte vnější listy a vyřízněte tvrdý košťál.
- Hlávku vložte do vroucí vody a nechte spařit 5–10 minut. Poté zkontrolujte, zda se od sebe jednotlivé listy dobře oddělují.
- Pokud ano, hlávku vyndejte a rozeberte na jednotlivé listy. Odkládejte je na papírové utěrky, aby dobře oschly.
- Z listů ostrým nožem seřízněte tvrdá žebra.
- Poté už můžete listy plnit válečky mletého masa.
Věříme, že teď už si na závitky troufnete.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Zelné závitky: Připravte si s námi pokrm plný dokonalé souhry chutí masa a zelí
Komentáře