Šťavnatá pečená kuřecí stehna: Není jednodušší přípravy masa v troubě. Poradíme vám, jak na to
Pečená kuřecí stehna v troubě a maso odpadající od kostí. Lahůdka, kterou vezmou na milost i lidé, kteří kuřecímu neholdují. Postup je jednoduchý a rychlý, proto si o víkendu můžete přispat, než se pustíte do přípravy oběda.
Když kuře, tak jedině pečené, to vám řekne nejeden člověk. Kuřecí stehna připravená v troubě jsou jednou z nejoblíbenějších variant přípravy kuřecího masa. Jak ale docílit šťavnatého, nevysušeného masa s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čerstvé maso jako základ
Prvním a velmi důležitým krokem je výběr čerstvého masa. Nejlepší jsou soukromé domácí chovy, případně nákup v řeznictví. Supermarkety si nechte v záloze jako poslední možnost.
Jak maso dobře ochutit
Kuřecí stehna stačí pouze osolit a přidat čerstvé bylinky, např. tymián a rozmarýn, spolu s plátky másla navrch stehen. Poté stačí maso podlít jedním hrnkem vody a dát péct. Můžete je však okořenit oblíbenou směsí koření. Často používané je grilovací koření, které ale nezapomeňte dosolit - přestože sůl již obsahuje, je potřeba i tak sůl přidat, aby nebyla chuť masa planá. Kořením můžete stehna uložená v pekáči posypat, ale také jej můžete rozmíchat v oleji a stehna touto směsí potírat. I přesto doporučujeme k masu přidat máslo, dodá skvělou chuť následnému výpeku.
S čím maso péct
Maso můžete péct samostatně, ale také na kořenové zelenině s cibulí nebo jen na cibuli. Fantazii se ale meze nekladou, můžete klidně přidat mraženou směs zeleniny či vaše přebytky ze zahrady – cukety, brambory, cibuli, česnek, papriky nebo dýni. Přidat můžete i houby. Budete tak mít hotový celý pokrm najednou i s přílohou. Během pečení maso polévejte vzniklým výpekem, zajistíte si tím křupavou, nevysušenou kůrčičku.
Vhodná doba pečení
V troubě se kuřecí stehna pečou zakrytá při 200 °C necelou hodinu, pokud se vám po uplynutí dané doby nebude zdát kůrčička křupavá, můžete je nechat ještě dopéct pár minut odkryté. Pokud jste fandy Remosky, která má teplotu pevně stanovenou na přibližně 180 °C, pečte v ní stehna okolo 1,5 hodiny. Během pečení několikrát polijte maso výpekem a před koncem pečení na stehna položte plátky másla, rozpustí se a pomůže ke křupavé kůrčičce.
Tip: Pokud nemáte po ruce horní část pekáče, lehce ji nahradíte alobalem. Stačí jím jen přikrýt maso. Poslouží úplně stejně jako jakákoliv jiná poklice a vy se nemusíte bát připáleného masa. Skvěle vám poslouží právě v Remosce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pro inspiraci vám přinášíme video-recept na kuře pečené v máslové marinádě, na kterém si stoprocentně pochutnáte. Jaké koření používáte vy při přípravě stehen k pečení? Dejte nám vědět do komentářů, budeme se těšit.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
Jak dlouho marinovat maso? Správný čas v marinádě zajistí masu šťavnatost i křehkost
Komentáře