Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit krém z mascarpone? Chutná luxusně a hodí se do náplní i pohárů
Zdroj: Top recepty

Mascarpone je zajímavou surovinou, která si získala v naší kuchyni své pevné místo. Mascarpone oceníme na přípravu lahodných dezertů, pohárů a sladkých zákusků. A určitě se nám bude hodit na italské tiramisu.

Jedná se vlastně o čerstvý, měkký, smetanový sýr, který je velmi tučný (obsah tuku min. 78 % v sušině). Patří mezi dražší suroviny, ale do některých dezertů ho můžeme nahradit, poradíme čím. Do krému podle následujícího receptu ale použijte "pravé" mascarpone.

Krém z mascarpone a šlehačky

Jednoduchý krém z několika surovin si mnohé z nás určitě získá. Jeho využití je poměrně široké a ušlehaný je během chvilky.
  1. Připravíme si jedno mascarpone, dvě šlehačky (min. 31%), dva ztužovače šlehačky, podle chuti cukr krystal.
  2. Do mísy vložíme mascarpone, přidáme šlehačku, ztužovač a cukr.
  3. Směs šleháme metličkovým mixérem, dokud nevznikne tuhý krém.
  4. Hotový krém použijeme podle potřeby. Je skvělý na zdobení pohárů i jako náplň do moučníků.
V dalším článku ukážeme sedm nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky. Poradíme i s jejich přípravou.
 

 

Komentáře

Dávám jen jedno mascarpone na jednu šlehačku a cukr. Ztužovač už není třeba. Mascarpone je dost tuhé samo o sobě a krém krásně drží. :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky