Jak připravit krém z mascarpone? Chutná luxusně a hodí se do náplní i pohárů
Mascarpone je zajímavou surovinou, která si získala v naší kuchyni své pevné místo. Mascarpone oceníme na přípravu lahodných dezertů, pohárů a sladkých zákusků. A určitě se nám bude hodit na italské tiramisu.
Jedná se vlastně o čerstvý, měkký, smetanový sýr, který je velmi tučný (obsah tuku min. 78 % v sušině). Patří mezi dražší suroviny, ale do některých dezertů ho můžeme nahradit, poradíme čím. Do krému podle následujícího receptu ale použijte "pravé" mascarpone.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém z mascarpone a šlehačky
Jednoduchý krém z několika surovin si mnohé z nás určitě získá. Jeho využití je poměrně široké a ušlehaný je během chvilky.
- Připravíme si jedno mascarpone, dvě šlehačky (min. 31%), dva ztužovače šlehačky, podle chuti cukr krystal.
- Do mísy vložíme mascarpone, přidáme šlehačku, ztužovač a cukr.
- Směs šleháme metličkovým mixérem, dokud nevznikne tuhý krém.
- Hotový krém použijeme podle potřeby. Je skvělý na zdobení pohárů i jako náplň do moučníků.
V dalším článku ukážeme sedm nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky. Poradíme i s jejich přípravou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na chutné a lákavé poháry pro sváteční chvíle: Tímto návštěvu zaručeně ohromíte
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře
4. 3. 2023 11:34