Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z drobných košíčků zdobených ovocem, čokoládou či oříšky doslova přechází zrak. Na stole působí slavnostně a málokdo jim odolá. Skvěle je doplníme pudinkovým krémem, který s naším návodem zvládnete hladký a bez jediné hrudky.

Košíčky plněné pudinkovým krémem na první pohled mohou vypadat opravdu náročně. Opak je ale pravdou, základem je totiž obyčejné křehké linecké těsto, které vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Gró je pudinkový krém, který celý košíček zvláční a dochutí. Poradíme, jak udělat ten nejlepší

Jak udělat pudinkový krém do košíčků

Košíčky plníme až pár dní před Vánocemi. Místo ovoce je můžeme ozdobit čokoládovou polevou, čímž prodloužíme jejich trvanlivost. A jak na fantastický pudinkový krém

  1. Na 1 dávku pudinkového krému budete potřebovat: 500 ml mléka, 100 g másla, 120 g krupicového cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 1 balíček vanilkového cukru, 2–3 lžíce zakysané smetany a podle chuti rum.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudinkový krém, který za stálého míchání nechte vychladnout, nebo přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup. 
  3. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny a postupně zašlehejte vychladlý pudink. 
  4. Přidejte zakysanou smetanu a vyšlehejte do hladkého krému
  5. Dochuťte rumem a plňte hotovým krémem upečené košíčky pomocí cukrářského sáčku

Fantastické košíčky s pudinkovým krémem zdobené dortovým želé a ovocem si můžete upéct podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem.  

Komentáře

Další tipy a triky