Kefírová buchta je báječně kyprá a vláčná. Podle videa ji zvládne každý začátečník
Kefírová buchta patří k těm nejsnadnějším buchtám na plechu. Tato měkoučká dobrota je plná kakaa a po upečení ji ozdobit můžete i nemusíte. Báječně chutná s čokoládovou polevou. Kefírová rychlovka je ideálním moučníkem pro všechny začátečníky, zaručeně se povede a u strávníků bude mít úspěch.
Hledáte recept na báječně nadýchanou buchtu na plech? Už nehledejte a vyzkoušejte naši kefírovku. Její chuť vás nadchne. Díky použitým surovinám to není žádná suchá "dusivka", ale příjemně vláčná dobrota, kterou si budete chtít stále přidávat. Čokoládová poleva jí dává punc výjimečnosti a když při servírování přidáte ještě kopeček šlehačky a čerstvé ovoce, váš moučník bude dokonalý.
Jak udělat kefírovou buchtu
Postup je snadný.
- Na 1 plech si připravte 250 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 4 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžičky jedlé sody, 0,5 litru kefíru, 1,5 dl oleje, 4 lžíce medu a 1 vejce. Na moučník můžete na závěr dát čokoládovou polevu.
- V jedné míse smíchejte tekuté ingredience, v druhé suché.
- Suché ingredience za pomalého, ale stálého šlehání vsypejte do mísy s tekutými ingrediencemi. Vše společně dobře promíchejte.
- Tip 1: Do těsta můžete přidat nasekané oříšky a rozinky.
- Těsto pak vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.
- Dejte péct do trouby předem vyhřáté na 170 °C. Pečte cca 30 minut - ale řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou.
- Buchtu nechte po upečení zchladnout a pak ji ozdobte čokoládovou polevou.
- Tip 2: Místo čokoládové polevy lze kefírovou buchtu jen potřít povidly a posypat kokosem nebo zvolit ještě jinou oblíbenou alternativu.
Podívejte se na celý recept na kefírovou buchtu z úvodního videa, doporučujeme si přečíst také komentáře pod receptem. Poradí vám, jak využít některé alternativní suroviny a kefírovku ještě vylepšit.
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám buchta povedla. Drželi jste se přesně receptu a jak jste buchtu ozdobili? Vaše rady a tipy budou zajímavou inspirací pro další čtenáře.
Komentáře