Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.

Usmažit tenoučké palačinky, které by byly skoro průhledné, je cílem mnoha kuchařů. Pokud budete postupovat podle videonávodu, jistě se vám povedou skoro tak tenké jako ty francouzské z trhů a poutí. Chce to jen trochu cviku.

Jak smažit palačinky

Předpokladem je kvalitní nepoškrábaná pánev, dál už je to na vás.

  1. Pánev lehce potřeme olejem a rozehřejeme ji na střední teplotu.
  2. Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláněním pánve ho rozlijeme po celé ploše.
  3. Jakmile těsto na povrchu zmatní, palačinku podebereme a otočíme.
  4. Palačinku krátce osmažíme i z druhé strany.
  5. Palačinky zdobíme sezónním ovocem a šlehačkou či plníme marmeládou a zmrzlinou. 

Palačinky jsou výborné i naslano.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky