Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Zdroj: Wright Brand Bacon"Unsplash"

Není nad to, udělat si po ránu královskou snídani z vajec a k tomu křupavou slaninu, která je potěšením pro naše chutě. Slaninu si můžeme připravit v troubě nebo na pánvi. Máme pro vás trik, jak na to, aby se plátky příliš nevlnily.

Slanina je již podle svého názvu nasolený kus masa. Sůl má schopnost konzervace a vytáhne z masa přebytečnou šťávu. Poté se tradičně maso vyudí. Na slaninu se běžně využívá vepřový bok, který má viditelné proužky libového masa i sádla. Chutnou slaninu poznáme podle barvy - pokud je maso kvalitní, slanina bude světlejší.

Jak vyškvařit slaninu

Abychom získali skvěle vypraženou slaninu, která se nebude příliš kroutit, musíme se řídit tímto postupem:

  1. Slaninu si nakrájíme na středně silné plátky.
  2. Rozehřejeme si pánev a na dno nalijeme 0,5 cm vody. Poté do ní vložíme plátky slaniny a prudce pražíme. Nejprve se vypaří voda, poté se vyškvaří slanina a plátky se nebudou příliš kroutit.
  3. Nyní můžeme podávat křupavou slaninu.

Slanina je velmi všestranná surovina a její chutí pokrm nikdy nemůžeme zkazit. Vyzkoušejte si podle videonávodu tento netradiční recept na slaninové válečky. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář