Jak vytvarovat knedlík. Stačí správně použít fresh fólii
Vídeňský nebo karlovarský knedlík vyžadují nějakou formu, která mu dá tvar a podrží hmotu, aby byla kompaktní. Známe jednoduchou vychytávku, jak toho dosáhnout. Připravíme si směs na knedlík a prkénko s potravinářskou fresh fólií. Hmotu vyrovnáme v řádku na fólii, rukama upravíme do válečku.
Výsledkem je pěkný tvar knedlíku
Pak fólií opatrně několikrát obalíme budoucí knedlík, abychom získali více vrstev fólie a pěkný tvar knedlíku. Odřízneme fólii od zásobníku a postupně utáhneme jako bonbon. Založíme konce fólie dospod. Knedlík vaříme ve fólii podle zvyklostí nebo pokynů v receptu. Po uvaření fólii rozřízneme nebo rozstřihneme, knedlík vybalíme a nakrájíme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak odebírat kysané zelí, aby vydrželo co nejdéle. Dodržujeme několik pravidel
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Knedlík jedině z ubrousku: Uvařte si slavný Pálffyho knedlík podle receptu od „Sandtnerky“
Komentáře