Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou sladkou dobrotou, kterou milují děti i dospělí. Přestože se skládají pouze ze tří ingrediencí, těší se velké oblibě již řadu let. Každý si je může naplnit podle svých chutí a tím umocnit jejich fantastickou chuť.

Palačinky výborně poslouží jako lehká svačinka, ale také je můžete s vydatnou polévkou podávat jako hlavní chod. Naplnit si je můžete domácí marmeládou, čokoládou, tvarohem nebo také šunkou, sýrem a dalšími pochutinami. Vašim chutím se meze nekladou.

Palačinky se nejčastěji připravují z hladké mouky. Díky vysokému obsahu lepku připravíte palačinky krásně tenké, pružné a zamezíte jejich trhání. Bude se vám s nimi tedy krásně pracovat. Můžete z nich poskládat ruličky nebo je můžete přeložit do tvaru vějíře. Hladká mouka je zárukou povedených palačinek, pokud si ale chcete při vaření zaexperimentovat, za vyzkoušení jistě stojí i zdravější alternativy, jako je špaldová či celozrnná mouka. Při použití těchto druhů mouky je doporučujeme namíchat s hladkou napůl.

Rychlý hrnkový recept na palačinky

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi váží a odměřují suroviny potřebné k vaření, jistě se vám bude líbit mezi čtenáři oblíbený recept na hrnkové palačinky. K odvážení surovin vám postačí pouze hrnek a za pár minut máte těsto hotové. S přípravou výborných palačinek vám pomůže náš videorecept.

Připravujete rádi palačinky z jiné mouky než z hladké? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své odzkoušené recepty na zdravější alternativy palačinek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky