Která mouka je nejlepší na palačinky? Vítězkou je hladká, ale jsou i další možnosti
Palačinky jsou sladkou dobrotou, kterou milují děti i dospělí. Přestože se skládají pouze ze tří ingrediencí, těší se velké oblibě již řadu let. Každý si je může naplnit podle svých chutí a tím umocnit jejich fantastickou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která mouka patří do palačinek
Palačinky se nejčastěji připravují z hladké mouky. Díky vysokému obsahu lepku připravíte palačinky krásně tenké, pružné a zamezíte jejich trhání. Bude se vám s nimi tedy krásně pracovat. Můžete z nich poskládat ruličky nebo je můžete přeložit do tvaru vějíře. Hladká mouka je zárukou povedených palačinek, pokud si ale chcete při vaření zaexperimentovat, za vyzkoušení jistě stojí i zdravější alternativy, jako je špaldová či celozrnná mouka. Při použití těchto druhů mouky je doporučujeme namíchat s hladkou napůl.
Rychlý hrnkový recept na palačinky
Pokud patříte mezi kuchaře, kteří neradi váží a odměřují suroviny potřebné k vaření, jistě se vám bude líbit mezi čtenáři oblíbený recept na hrnkové palačinky. K odvážení surovin vám postačí pouze hrnek a za pár minut máte těsto hotové. S přípravou výborných palačinek vám pomůže náš videorecept.
Připravujete rádi palačinky z jiné mouky než z hladké? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své odzkoušené recepty na zdravější alternativy palačinek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šest nejčastějších chyb při pečení palačinek: Jaké to jsou a jak se jich vyvarovat
Čím naplnit palačinky, abychom obměnili jídelníček? Na výběr máme náplně sladké i slané
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře