Jaký cukr používat při zavařování kompotů? Nejčastěji volíme klasický bílý nebo třtinový
Domácí ovocný kompot je oblíbenou přílohou k nedělnímu obědu, ale oceníme jej také, pokud chceme připravit rychlý moučník, a čerstvé ovoce doma nemáme. V letních měsících ovocem z kompotu zdobíme míchané drinky nebo zmrzlinové poháry.
Příprava domácího kompotu není nic těžkého. Očištěné ovoce dle našeho výběru v případě potřeby vypeckované a nakrájené na kostičky navrstvíme do zavařovací sklenice a zalijeme horkým nálevem z vody a cukru. Ale z jakého cukru?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký cukr používat při zavařování kompotů
Možností je více:
- Nejčastěji se při zavařování kompotů používá cukr krystal nebo krupice.
- Bílý cukr je však možné zaměnit za cukr třtinový, který je považován za zdravější. Jeho nevýhodou je ale vyšší cena.
- Kompot je možné připravit i úplně bez cukru. V tomto případě se však hotový kompot musí uchovávat v lednici a je nutné jej zkonzumovat co nejdříve.
- Dnes je také nejen při přípravě kompotů moderní sáhnout po zdravější náhražce cukru jako je například med, xylitol nebo sirup ze stévie.
Kompot z třešní, broskví nebo jahod jste již určitě ochutnali. Věděli jste ale, že si můžete doma připravit i dýňový kompot? Zkuste to podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Přírodní sladidla pro diabetiky: Čím se dá nahradit bílý cukr? Máme pro vás přehled toho nejlepšího
Kompoty bez cukru: Dají se připravit do zásoby, ale musíme je rychleji spotřebovat
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Komentáře