Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí ovocný kompot je oblíbenou přílohou k nedělnímu obědu, ale oceníme jej také, pokud chceme připravit rychlý moučník, a čerstvé ovoce doma nemáme. V letních měsících ovocem z kompotu zdobíme míchané drinky nebo zmrzlinové poháry.

Příprava domácího kompotu není nic těžkého. Očištěné ovoce dle našeho výběru v případě potřeby vypeckované a nakrájené na kostičky navrstvíme do zavařovací sklenice a zalijeme horkým nálevem z vody a cukru. Ale z jakého cukru?

Jaký cukr používat při zavařování kompotů

Možností je více:

Kompot z třešní, broskví nebo jahod jste již určitě ochutnali. Věděli jste ale, že si můžete doma připravit i dýňový kompot? Zkuste to podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky