Jaký cukr používat při zavařování kompotů? Nejčastěji volíme klasický bílý nebo třtinový
Domácí ovocný kompot je oblíbenou přílohou k nedělnímu obědu, ale oceníme jej také, pokud chceme připravit rychlý moučník, a čerstvé ovoce doma nemáme. V letních měsících ovocem z kompotu zdobíme míchané drinky nebo zmrzlinové poháry.
Příprava domácího kompotu není nic těžkého. Očištěné ovoce dle našeho výběru v případě potřeby vypeckované a nakrájené na kostičky navrstvíme do zavařovací sklenice a zalijeme horkým nálevem z vody a cukru. Ale z jakého cukru?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký cukr používat při zavařování kompotů
Možností je více:
- Nejčastěji se při zavařování kompotů používá cukr krystal nebo krupice.
- Bílý cukr je však možné zaměnit za cukr třtinový, který je považován za zdravější. Jeho nevýhodou je ale vyšší cena.
- Kompot je možné připravit i úplně bez cukru. V tomto případě se však hotový kompot musí uchovávat v lednici a je nutné jej zkonzumovat co nejdříve.
- Dnes je také nejen při přípravě kompotů moderní sáhnout po zdravější náhražce cukru jako je například med, xylitol nebo sirup ze stévie.
Kompot z třešní, broskví nebo jahod jste již určitě ochutnali. Věděli jste ale, že si můžete doma připravit i dýňový kompot? Zkuste to podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Srdíčka s rajčaty a paprikou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Škvarková pomazánka s Kunovjankou
Přidáno před 5 hodinami
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 17 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 19 hodinami
Kokosová bábovka
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře