Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koriandr je jednoletou bylinou, která dorůstá až jednoho metru. Plody i listy koriandru je možné využít v kuchyni. Příbuzný je anýzu, kopru a kmínu. Nejvíce se u nás používá při nakládání hub a zeleniny, v kuchyni má však i další využití.

Koriandr je neprávem opomíjenou bylinou, jejíž listy se chuťově podobají anýzu, semena mají jemně nasládlou chuť s pomerančovou vůní a kořen chutná stejně jako listy, jen je o poznání výraznější. Koriandr má také jemně šalvějový nádech.

Využití koriandru v kuchyni

Koriandr je hojně využíván v mexické, thajské i vietnamské kuchyni. Také je nedílnou součástí indické směsi garam masala. Zařadíte tuto bylinku do svého jídelníčku?

Koriandru se také přezdívá čínská petržel. Máte ho v pokrmech rádi nebo vám nechutná? Podělte se o vaše zkušenosti a pokud jste tuto bylinku ještě neměli příležitost ochutnat, připravte si kuřecí kari s koriandrem podle videoreceptu níže:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky