Sušené hovězí na čundr i k filmu: Vyzkoušejte proteinovou bombu podle videonávodu
Sušené maso je zajímavá pochutina, která si získává čím dál větší oblibu. Balíček sušeného masa zabere jen málo místa, a přitom doplní dostatek energie na celodenním výletě. Hodí se ale i jako slané mlsání nebo jako zajímavý druh pohoštění.
Pokud vlastníte sušičku, je příprava sušeného masa velmi snadná. Na výsledek, tedy skvěle ochucené sušené hovězí maso, je potřeba si trochu počkat, ale výsledek za to jistě stojí. Sušené maso je návykové a jedna várka obvykle nestačí.
Jak připravit sušené maso
Maso je potřeba naložit do BBQ omáčky, kterou můžete vyrobit třeba takto:
- Na výrobu sušeného masa lze použít kýtu či falešnou svíčkovou.
- Maso očistěte a dejte asi na půlhodinu do mrazáku, aby se z něj snadněji krájely tenké plátky.
- Na pánvi osmahněte najemno pokrájenou cibuli, poté přidejte whisky a provařte.
- Poté přidejte třtinový cukr, vinný ocet, pokrájená rajčata, worcestrovou omáčku, sójovou omáčku, med, sůl a pepř.
- Omáčku přelijte do misky a nechte vychladnout.
- Vyndejte maso z mrazáku, nakrájejte ho na co nejtenčí plátky a ty vložte do BBQ omáčky. Misku dejte do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
- Poté naskládejte maso do sušičky a sušte na 60 °C asi 7 hodin. Správně vysušené maso se dobře láme.
Sušené maso skladujte v chladu zabalené v potravinové folii.
Komentáře