Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte chuť na něco slaného, ale snažíte se zdravě jíst, vynechávat smažené chipsy a jiné velmi nezdravé pochutiny? Máme tu pro vás senzační tip na dokonale křupavý snack, na kterém si pochutnáte bez výčitek.

Připravte si s námi dokonale křupavou a chutnou pochutinu, která vám doplní potřebné množství bílkovin a vlákniny. Cizrna patří mezi luštěniny a přináší opravdu velké benefity pro naše tělo. K přípravě našeho snacku postačí na doplnění pouze vybraná kombinace koření podle vaší chuti. 

Příprava pečené cizrny

Takto připravená cizrna je velmi jednoduchá a rychlá. Použít můžete konzervovanou nebo vařenou cizrnu.

  1. Nejprve cizrnu pořádně propláchněte, abyste se zbavili přebytečného nálevu.
  2. Poté ji sceďte, přendejte do mísy, přidejte kapku oleje, citronu a libovolné koření. 
  3. Na dochucení můžete použít sůl, pepř, mletý kmín, bylinky, uzenou papriku a česnek. Nebo můžete vyzkoušet domácí grilovací koření.
  4. Pak už vše jen důkladně promíchejte.
  5. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, můžete také použít horkovzdušnou fritézu.
  6. Vyzkoušejte tento snack i ve sladké variantě: Stačí použít cukr, skořici a kakao.

Podívejte se na kompletní znění receptu na pečenou cizrnu.

Doufáme, že vám tento zdravý křupavý snack zahnal chutě na nezdravé pochutiny. Cizrna má opravdu hojné využití v kuchyni. Hodí se do různých salátů a polévek, je skvělá i jako příloha k hlavnímu chodu. Nálev z cizrny je navíc možné využít k přípravě veganské majonézy.

Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak jste si pochutnali. Patří cizrna k vašim oblíbeným luštěninám? Podělte se o své poznatky s námi

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více