Pečená cizrna: Připravte si křupavou, chutnou a zdravou pochutinu podle videonávodu
Máte chuť na něco slaného, ale snažíte se zdravě jíst, vynechávat smažené chipsy a jiné velmi nezdravé pochutiny? Máme tu pro vás senzační tip na dokonale křupavý snack, na kterém si pochutnáte bez výčitek.
Připravte si s námi dokonale křupavou a chutnou pochutinu, která vám doplní potřebné množství bílkovin a vlákniny. Cizrna patří mezi luštěniny a přináší opravdu velké benefity pro naše tělo. K přípravě našeho snacku postačí na doplnění pouze vybraná kombinace koření podle vaší chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava pečené cizrny
Takto připravená cizrna je velmi jednoduchá a rychlá. Použít můžete konzervovanou nebo vařenou cizrnu.
- Nejprve cizrnu pořádně propláchněte, abyste se zbavili přebytečného nálevu.
- Poté ji sceďte, přendejte do mísy, přidejte kapku oleje, citronu a libovolné koření.
- Na dochucení můžete použít sůl, pepř, mletý kmín, bylinky, uzenou papriku a česnek. Nebo můžete vyzkoušet domácí grilovací koření.
- Pak už vše jen důkladně promíchejte.
- Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, můžete také použít horkovzdušnou fritézu.
- Vyzkoušejte tento snack i ve sladké variantě: Stačí použít cukr, skořici a kakao.
Podívejte se na kompletní znění receptu na pečenou cizrnu.
Doufáme, že vám tento zdravý křupavý snack zahnal chutě na nezdravé pochutiny. Cizrna má opravdu hojné využití v kuchyni. Hodí se do různých salátů a polévek, je skvělá i jako příloha k hlavnímu chodu. Nálev z cizrny je navíc možné využít k přípravě veganské majonézy.
Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak jste si pochutnali. Patří cizrna k vašim oblíbeným luštěninám? Podělte se o své poznatky s námi.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vyložit plech pečicím papírem? Poradíme vám jednoduchý postup
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec
Jak jednoduše uvařit cizrnu? Máme pro vás tři tipy, jak ušetřit čas i práci při vaření oblíbené luštěniny
Komentáře