Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poleva na perníčky se připravuje z bílků a cukru - ty se třou nebo šlehají do husté, jemné směsi, která ze lžíce jen pomaličku stéká. Poleva je zářivě bílá, ale můžeme ji obarvit jedlými potravinářskými barvami.

Sladká bílková poleva je nezbytným doplňkem sladkých perníčků. S její pomocí se na perníčky nanášejí jemné krajkové motivy a po naředění se s ní vylévají celé plochy. Polevu můžeme obarvit do různých odstínů jedlými barvami a vrstvit ji.

Jak připravit polevu na perníčky

Máme dvě možnosti - z kupované směsi nebo z bílků:

  1. Práškovou polevu koupíme v obchodech pro cukráře. Podle uvedeného poměru šleháme prášek s vodou tak dlouho, až je poleva hustá a hladká.
  2. Bílkovou polevu připravíme z 1 bílku a 200 g pudrového cukru spolu s 1 lžící citrónové šťávy. Směs šleháme, dokud není dostatečně hustá.

Jak poznáme, jestli je poleva hotová

Kápneme polevu na stůl - musí vytvořit kopeček, který udrží tvar, nerozteče se do stran a rychle zaschne. K vylévání ploch musíme polevu naředit pár kapkami vody. Stále musí být hustá, ale lépe se rozlije do hladké plochy.

Jak na hustou bílkovou polevu? Její přípravu můžete vidět v našem videu:

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky