Proč se srazí smetanová omáčka? Často je na vině špatná volba smetany
Smetanové omáčky jsou velmi oblíbené a na přípravu nejsou nijak složité. I přesto se vám může stát, že přidáním studené smetany do teplé omáčky se vaše kulinářské snažení zcela zničí. Poradíme vám, jak se vyvarovat dvou nejčastějších chyb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejčastější chyby, které dělají i zkušení kuchaři
Smetanová omáčka, která je sražená nebo v sobě má hrudky, může být sice sebelepší na chuť, ale už při pohledu na ni máte gurmánský zážitek zkažený. Dvě časté chyby, které se mohou stát, a to nejen kuchaři začátečníkovi, jsou:
- Chybně zvolený druh smetany, kterou do pokrmu použijete. Každá obsahuje odlišné procento tuku, proto se jiná hodí do smetanové omáčky a jiná zase na těstoviny k zapékání. Do smetanové omáčky doporučujeme použít smetanu ke šlehání.
- Smetanu do omáčky vlijte až poté, co ji necháte zahřát na pokojovou teplotu. Díky tomu nedojde k tak velkému teplotnímu rozdílu a omáčka se nesrazí.
Vyzkoušejte si s naším videoreceptem nově získané informace a uvařte třeba fantastickou křenovou omáčku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se trhá bramborák? 9 tipů pro nejlepší bramborákové těsto
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Komentáře