Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč se srazí smetanová omáčka? Často je na vině špatná volba smetany
Zdroj: TopRecepty.cz

Smetanové omáčky jsou velmi oblíbené a na přípravu nejsou nijak složité. I přesto se vám může stát, že přidáním studené smetany do teplé omáčky se vaše kulinářské snažení zcela zničí. Poradíme vám, jak se vyvarovat dvou nejčastějších chyb.

Pokud se rozhodnete, že k nedělnímu obědu uvaříte jednu z oblíbených smetanových omáček, stačí se držet základních postupů a úspěch bude zaručen. Mezi stálice českých kuchyní zaručeně patří svíčková a koprová nebo křenová omáčka. 

Nejčastější chyby, které dělají i zkušení kuchaři

Smetanová omáčka, která je sražená nebo v sobě má hrudky, může být sice sebelepší na chuť, ale už při pohledu na ni máte gurmánský zážitek zkažený. Dvě časté chyby, které se mohou stát, a to nejen kuchaři začátečníkovi, jsou:

  1. Chybně zvolený druh smetany, kterou do pokrmu použijete. Každá obsahuje odlišné procento tuku, proto se jiná hodí do smetanové omáčky a jiná zase na těstoviny k zapékání. Do smetanové omáčky doporučujeme použít smetanu ke šlehání.
  2. Smetanu do omáčky vlijte až poté, co ji necháte zahřát na pokojovou teplotu. Díky tomu nedojde k tak velkému teplotnímu rozdílu a omáčka se nesrazí.

Vyzkoušejte si s naším videoreceptem nově získané informace a uvařte třeba fantastickou křenovou omáčku. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky