Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Sójové nudličky, kostky a plátky vždy nejprve povaříme a dobře ochutíme, tím je připravíme na použití v mnoha oblíbených pokrmech. Inspiraci a osvědčené recepty na jejich zpracování najdeme v našem receptáři.
Snadné a pohodlné vaření
Hodí se všude tam, kde bychom použili maso. Základní příprava před zpracováním je vždy stejná. Nejprve je povaříme podle návodu na sáčku, do vody přidáme kromě soli libovolné koření. Kostky velmi dobře vstřebají chutě. Po uvaření je můžeme nechat marinovat (alespoň hodinu). Není to však nutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sójové kostky
Pak všechnu vodu slijeme a kostky lehce vymačkáme. Lze je ještě pokrájet na menší kousky a tím jsou již připravené na další použití. Hodí se do jídel vařených, smažených i zapékaných. Na přípravu gulášů (včetně segedínského) nejprve osmahneme na tuku cibulku, pak teprve přidáme kostky a dále postupujeme jako obvykle.
Sójové nudličky
Nudličky jsou výborné dušené s rajčaty, paprikou, italským kořením a česnekem. Hodí se k rýži, bulguru, těstovinám i bramborám. Jsou chutné na cibulce a kmíně, podávané s knedlíkem a kysaným zelím. Používáme je do receptů podle asijské kuchyně.
Sójové plátky
Sójové plátky podáváme především k omáčkám. Můžeme je dokonce balit jako řízky, plnit po rozkrojení jako kapsu nebo grilovat. Před grilováním plátky nejprve namarinujeme, nejlépe přes noc, aby měly výraznější chuť. Použijeme grilovací koření a třený česnek.
Komentáře