Den čokoládového soufflé
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Francouzský dezert tak nadýchaný, jako právě ustlaná peřinka? Také se vám sbíhají sliny? Pak si s námi musíte upéct dokonalou kakaovou buchtu na plech, která je přesně takhle nadýchaná a vláčná.
Suflé je populární francouzský dezert, který je krásně jemný, vláčný a přitom nepopsatelně nadýchaný. Příprava není náročná, stačí pouze dodržovat předepsaný postup a úspěch bude zaručen. Základem úspěchu je správně vyšlehaný sníh, díky kterému zajistíte dezertu požadovanou nadýchanost. Suflé se připravuje ve sladké i slané variantě. My vás tentokrát naučíme buchtu, která je tímto dezertem inspirovaná.
Kalendář Celý kalendář
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Více o významném dni
Postup není složitý:
Podívejte se na recept s přesným množstvím surovin a s detailním postupem -Soufflé buchta.
Mezi další velmi oblíbené francouzské dezerty patří Crème brûlée. Zkoušeli jste někdy tento skvělý dezert připravit? Nemusíte se bát, pokud doma nemáte flambovací pistoli. Ukážeme vám, jak ho připravíte i bez ní.
Do komentáře dám dejte vědět, jak se vám tyto skvělé recepty povedly. Budeme se těšit.
Komentáře