Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský dezert tak nadýchaný, jako právě ustlaná peřinka? Také se vám sbíhají sliny? Pak si s námi musíte upéct dokonalou kakaovou buchtu na plech, která je přesně takhle nadýchaná a vláčná.

Suflé je populární francouzský dezert, který je krásně jemný, vláčný a přitom nepopsatelně nadýchaný. Příprava není náročná, stačí pouze dodržovat předepsaný postup a úspěch bude zaručen. Základem úspěchu je správně vyšlehaný sníh, díky kterému zajistíte dezertu požadovanou nadýchanost. Suflé se připravuje ve sladké i slané variantě. My vás tentokrát naučíme buchtu, která je tímto dezertem inspirovaná.

Kalendář Celý kalendář

Suflé buchta na plech

Postup není složitý:

  1. V míse ušlehejte bílky s cukrem.
  2. V druhé míse smíchejte všechny zbylé ingredience. Mouku, kakao a sůl prosejte přes sítko.
  3. Šlehejte do té doby, až vznikne krásné kakaové těsto.
  4. Nakonec do těsta opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh.
  5. Připravené těsto vlijte do zapékací mísy, vyložené pečicím papírem.
  6. Mísu přendejte na plech naplněný vodou a dejte péct.
  7. Jakmile suflé buchta vychladne, můžete začít krájet. 
  8. Pokud máte rádi hodně sladké, dobrotu ještě pocukrujte moučkovým cukrem.

Podívejte se na recept s přesným množstvím surovin a s detailním postupem -Soufflé buchta.

Mezi další velmi oblíbené francouzské dezerty patří Crème brûlée. Zkoušeli jste někdy tento skvělý dezert připravit? Nemusíte se bát, pokud doma nemáte flambovací pistoli. Ukážeme vám, jak ho připravíte i bez ní

Do komentáře dám dejte vědět, jak se vám tyto skvělé recepty povedly. Budeme se těšit. 

Komentáře

Další tipy a triky