Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané pohoštění máme rádi ke sklence vína nebo k půllitru piva. Během příjemného večera s přáteli obvykle něco uzobáváme. Vybrali jsme proto několik tipů na osvědčené recepty, podle kterých můžete slané tyčinky připravit i vy.

Tyčinky by měly být křehké a křupavé, posypané hrubou solí, kmínem, různými semínky nebo třeba mákem. Na rozdíl od kupovaných si chuť těch domácích můžete vyladit podle svého jazýčku. Snadno také z jednoho těsta připravíte více různých variant.

Slané tyčinky z jogurtu

Jogurt nebo tvaroh bývá oblíbenou přísadou do různých těst, ve kterých má zvláčňující funkci. U tyčinek tomu tak není - jogurtové tyčinky jsou báječně křehké a křupavé. Posypat je můžeme sýrem, hrubou solí, kmínem nebo směsí semínek. Zkrátka vším, co máme rádi.

Sýrové tyčinky

Sýr na tyčinkách se nám při pečení vždy hezky rozteče. Takové lahodě pak odolá jen málokdo. Obzvlášť zvolíme-li výraznou nivu. Základní těsto můžete posypat vždy jiným druhem sýra a tyčinky tak získají na rozmanitosti.

Tyčinky z listového těsta

Listové těsto je velmi praktické. Můžete ho mít stále v zásobě v mrazáku, kde vydrží opravdu dlouho. V případě potřeby těsto jen necháme rozmrznout a můžeme s ním hned kouzlit. S jeho pomocí připravíme nadýchané a křupavé tyčinky, u kterých je pak problém přestat s uzobáváním.

Druhů tyčinek, které si doma během chvilky můžete připravit, je opravdu mnoho, ale u nás bodují TNT tyčinky. Na Tuze Návykové Tyčinky přikládáme i videorecept, který pomůže s postupem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky