Recepty na smažená jídla z celého světa
Smažená jídla bývají chuťově úžasná, až návyková. Nemálo lidí jim proto propadne. Jenže to má svoje rizika. Dobroty v těstíčkách, trojobalech, smažené hranolky a další pokrmy, připravené v horké olejové lázni jsou velmi tučné, takže zatěžují trávení. A nejsou zrovna prospěšné v případě, kdy hubnete nebo si jen chcete udržet váhu. Upírat si je asi není nutné, ale rozhodně s nimi šetřete. Proto vybírejte pečlivě co nejlepší recepty, aby vaše hřešení alespoň stálo za to!
Smažit se dá maso, zelenina, houby i všemožná těsta. Smažené najdete v evropské, americké i asijské kuchyni, ve slaných i sladkých provedeních. Obalovat můžete i nemusíte. Pořiďte si kvalitní oleje a vhodné nádobí (pánve či mělké kastroly) a s chutí (a mírou) do toho!
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně připravit jedlé kaštany? Je to dobrota plná vitaminu C pro malé i velké
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo
Coco Chanel věřila, že víno a kaviár ji udrží věčně mladou. Ujížděla na horké čokoládě a občas si dala francouzskou cibulovou polévku