Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!

Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!

Vaření je radost. I když tak nezřídka nazýváme přípravu jídla jako takového, samotné vaření je ale přípravou pokrmu ve vroucí vodě. Kusy surovin se jím pěkně provaří a z vody může vzniknout chutný vývar. Anebo odvar, to když se rozhodneme připravit si čaj. Vařením tak připravujeme spoustu jídla i pití. Suroviny nám ve vroucí vodě nejen teplají, měknou, uvolňují do vody své chutě, ale také se pro nás stávají bezpečnějšími, protože varem hynou nebezpečné mikroorganismy, které je mohou obývat. 

Vaří se snídaně, svačiny, obědy i večeře, a to nejen v Evropě, ale i v  Asii, Africe, Austrálii, Americe... prostě na celém světě. Celý svět ví, že se vařené jídlo dobře tráví a zahřeje. Zejména vývary jsou skvělými pomocníky pro přežití zimy, čaje zas pro přežití rána. Jen ty ztráty některých vitaminů kdyby u toho nebyly... Proto i když propadnete vařenému jídlu, na čerstvé ovoce a zeleninu nikdy zcela nezanevřete.

Více

1 2 3 969