Recepty z jednoho pekáčku - rychlé recepty z jednoho hrnce
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou maso, zároveň s přílohou. Díky tomu je celý chod hotov ve stejný čas, ale to není jediný benefit těchto receptů. Jednotlivé suroviny si díky společnému vaření v jedné nádobě navzájem předají maximum chutí a vůní. A rýže, která se rovnou dusí v kuřecí šťávě, je samozřejmě lepší než ta obyčejn!. Recepty z jednoho pekáče zároveň většinou bývají velmi nenáročné a zvládne je i začátečník. Nespornou výhodou je i fakt, že místo několika hrnců a pánví budete mít po obědě k umytí jen jeden kus nádobí.
Tipy a triky pro vaření v jednom pekáči: pokud zkoušíte nový recept, volte spíše porcované maso, například kuřecí stehna. Větší kusy by se vám nemusly úplně dopéct, ačkoliv zkušení kuchaři s prostornou troubou mohou tímto způsobem klidně připravit celé kuře. Nejlepší přílohou do receptů z jednoho pekáče je rýže, ale poslouží i brambory či těstoivny. Do pekáče ostatně určitě můžete zkusit dát i knedlíky. Pokud v jednom pekáči pečete maso s přílohou, nezapomínejte jídlo dostatečně podlévat vodou nebo masovým vývarem. Chystáte-li brambory nebo třeba šunkofleky, nebojte se nechat vrchní vrstvu vypéct pořádně do křupava.
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Francesinha: Portugalský sendvič s francouzským šarmem se podává zásadně s pivní omáčkou. Jak jej připravit?
Farmářské trhy v Praze lákají i na podzim: Kilo brambor je k mání už za 15 Kč, u řeky si dáte skvělé topinky, na Jiřáku kafe
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů