Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty z jednoho pekáčku - rychlé recepty z jednoho hrnce

Recepty z jednoho pekáčku - rychlé recepty z jednoho hrnce

Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou maso, zároveň s přílohou. Díky tomu je celý chod hotov ve stejný čas, ale to není jediný benefit těchto receptů. Jednotlivé suroviny si díky společnému vaření v jedné nádobě navzájem předají maximum chutí a vůní. A rýže, která se rovnou dusí v kuřecí šťávě, je samozřejmě lepší než ta obyčejn!. Recepty z jednoho pekáče zároveň většinou bývají velmi nenáročné a zvládne je i začátečník. Nespornou výhodou je i fakt, že místo několika hrnců a pánví budete mít po obědě k umytí jen jeden kus nádobí.

Tipy a triky pro vaření v jednom pekáči: pokud zkoušíte nový recept, volte spíše porcované maso, například kuřecí stehna. Větší kusy by se vám nemusly úplně dopéct, ačkoliv zkušení kuchaři s prostornou troubou mohou tímto způsobem klidně připravit celé kuře. Nejlepší přílohou do receptů z jednoho pekáče je rýže, ale poslouží i brambory či těstoivny. Do pekáče ostatně určitě můžete zkusit dát i knedlíky. Pokud v jednom pekáči pečete maso s přílohou, nezapomínejte jídlo dostatečně podlévat vodou nebo masovým vývarem. Chystáte-li brambory nebo třeba šunkofleky, nebojte se nechat vrchní vrstvu vypéct pořádně do křupava.

Více

1 2 3 45