Den sbírání jahod
Jahody si sice můžete koupit, ale mnohem větší radost z nich budete mít, pokud si je sami nasbíráte. Ať už na vlastní zahrádce nebo na nějaké farmě… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Jahody si sice můžete koupit, ale mnohem větší radost z nich budete mít, pokud si je sami nasbíráte. Ať už na vlastní zahrádce nebo na nějaké farmě… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Vodní meloun je plodem teplomilné lubenice obecné, která má svůj původ v severní Africe, ale k nám se dnes meloun pravidelně dováží z oblastí jižní… Číst dál
Oříšky jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vitaminy a minerály. Obsahují esenciální mastné kyseliny, jako jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny,… Číst dál
Sušenky mají svůj původ v Persii, kde se údajně připravovaly již v 7. století. Čokoláda je mnohem starší a bylo tedy jen otázkou času, kdy se stane… Číst dál
Víno je alkoholický nápoj z moštu z vína nebo z klasických hroznů. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká alkohol, který ve víně tvoří cca 9… Číst dál
Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá. Ústřice zaujímají mezi mušlemi a korýši výjimečné… Číst dál
Rozličné druhy hořčice jsou nedílnou součástí spíží a lednic většiny domácností. Díky jejich dlouhé životnosti je máme vždy po ruce. Kromě toho, že… Číst dál
Každý organismus odbourává alkohol jinak. Někdo se zvládne oklepat po alkoholovém dýchánku rychle, jiný trpí nepříjemnými kocovinami. Tělo je po… Číst dál
Cukety můžete smažit či zapékat, skvěle se hodí také k přípravě polévek. Tato svěží letní zelenina má v kuchyni všestranné využití. Především jsou… Číst dál
Steaky připravujeme z toho nejkvalitnějšího masa, obvykle je grilujeme nebo pečeme na pánvi. Přípravu zvládnete i v domácích podmínkách a na výtečný… Číst dál
Historie prosecca sahá až do 16. století. Tehdy se v oblasti kolem severoitalského města Terst vyrábělo výborné víno Ribolla, aby se odlišilo od… Číst dál
Víte kde se vzalo označení nanuk? Název této pochoutky byl odvozen z dávné inuitské mytologie. Inuitského lovec Nanuk byl hlavní postavou… Číst dál
Energy drinků najde na našem trhu velkou spoustu, pokud si však přečtete jejich složení, zjistíte, že jsou většinou hodně podobné. Za jejich… Číst dál
Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově… Číst dál
Víno dokáže zlepšit požitek z jídla a Pinot noir (u nás rulandské modré) je toho skvělým důkazem. Vychutnáte si s ním obzvláště takového kapra na… Číst dál
Využití brambor v kuchyni je prakticky neomezené. Hodí se k přípravě předkrmů, polévek, hlavních chodů i dezertů. Tyto kulaté či oválné hlízy se dají… Číst dál
S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený… Číst dál
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál
Víno je považováno za symbol radosti a tvořivosti. Pokud se to s ním ovšem nepřežene. Víno má bohatou historii, která sahá až do starověku, a bylo… Číst dál
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 … 20 Další
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Očkování proti koronaviru: Jednoduchý návod na detox, který tělu pomůže vyrovnat se s vakcínou
Jak na briošku s paštikou podle vítězné restaurace Long story short z Pohlreichova pořadu? Šéfkuchař prozradil recept
Dobře zakopané české poklady. Jak správně používat brambory podle varných typů?