Den donutů
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Šumivé nápoje jsou nápoje sycené plynem. Pokud se jedná o nealkoholické nápoje, nejtypičtějším plynem je oxid uhličitý. Pokud se budeme bavit o… Číst dál
Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál
Zdá se vám pivo příliš hořké, víno příliš opojné a limonáda nadmíru sladká? Zkuste cider. Jde vlastně o něco jako jablečné víno, jen s nižším… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Domácí nadýchané housky s typickou vůní se nedají s těmi ze supermarketů vůbec srovnávat. Ty kupované totiž bývají často gumové a moc si na nich… Číst dál
Čokoládový koktejl nejenom skvěle chutná, ale může být také zdravý. Stačí jen sáhnout po vhodných ingrediencích, tj. nějakém ovoci. Ideálně se hodí… Číst dál
Čokoláda je v kuchyni prakticky nepostradatelná a lze ji využít na mnoho způsobů. Od výběru a zpracování čokolády se odvíjí chuť dezertu. Čokoláda má… Číst dál
Arašídy jsou plody jihoamerické rostliny zvané podzemnice olejná. Sice je také známe pod názvem burské oříšky, o ořechy se však nejedná. Ve… Číst dál
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále… Číst dál
Obložená houska je ideální svačina. Rychlá příprava, snadné skladování a ani to není kdovíjak drahé. Stačí rozkrojit oblíbené pečivo, namazat máslem… Číst dál
Toast je plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi. Použít lze i kontaktní gril. Existuje mnoho variant, co na toast… Číst dál
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve… Číst dál
Guacamole je lehce pikantní avokádový dip, který vás svou jedinečnou chutí a vůní okamžitě přesune do Mexika. Pro jeho přípravu potřebujete zralé… Číst dál
Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Paellu řadíme mezi nejoblíbenější jídla španělské a středomořské kuchyně. Pokrm pochází z oblasti Valencie na východním pobřeží Španělska. Existuje… Číst dál
Smaženou rýži si můžete dopřát, pokud dostanete chuť na asijskou kuchyni. Nebo v případě, že jste uvařili rýže hodně a potřebujete ji nějak využít.… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Na starém přísloví, které praví, že když si dáte jedno jablko denně, vyhnete se lékaři, bude něco pravdy. Jablka jsou totiž bohatým zdrojem… Číst dál
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších… Číst dál
Jak na ty nejlepší domácí čokoládové tyčinky? Bohatě postačí, pokud domácí čokoládové sušenky obsahují sušenku, náplň a nějakou polevu. Sušenka… Číst dál
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti.… Číst dál
Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což… Číst dál
Den vaření má hlavní účel inspirovat a povzbudit každého z nás k objevování něčeho nového. Zkusit nový recept, či novou kuchařskou techniku a… Číst dál
Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Další
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Těhulky, na toto pozor! Syrové klíčky, tuňák a další potraviny, kterým by se budoucí maminky měly vyhnout
Žijte jako Casanova! Jaké jídlo vám pomůže ke zlepšení milostných výkonů?
Jak si zamilovat kapustu? Zapečená chutná skvěle s mletým masem, bramborami, rýží i s těstovinami