Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Nejlepší česnečka se dá uvařit levně, a přesto může chutnat luxusně. Česnek je třeba přidat v tu správnou chvíli
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Domácí slazené mléko – salko: Chutná lépe než to z konzervy, je mnohem levnější a stačí jen tři suroviny
Chcete, aby se perníčky leskly? Poslouží žloutek, vejce s rumem i plnotučné mléko, perníčky se musí potřít ve správnou chvíli
Nejlepší kokosová kolečka se rozplývají na jazyku. Stačí jen několik ingrediencí a nezaměnitelná vůně Vánoc je tady
Připravte si včas formičky na pečení: Nové „vypalte” v troubě, staré zbavte zašlé špíny a rzi jednoduchým způsobem
Jak správně jíst ovoce kaki a musíme ho loupat? Záleží na zralosti a tu vás naučíme poznávat podle barvy
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Špekové rohlíkové knedlíky: Výborná příloha k pečenému masu i samostatné jídlo s osmaženou cibulkou a kysaným zelím
Dvojctihodné koláče ze sádla jsou nádherně vláčné, obě náplně se dokonale prolínají, ladí s voňavou drobenkou a chutnají božsky
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Polévka z kysaného zelí: Báječně chutná s pokrájenou klobásou a okořeněná mletou paprikou, zakysaná smetana ji zjemní
Chorvatské kostky čupavci: Vláčný zákusek z medového těsta s velkou vrstvou čokolády a kokosu chutná božsky
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Jak ochutit dušené červené zelí? Báječně ladí s jablky, ořechy i se slaninou, důležitý je správný postup při přípravě