Čím potírat jidáše? Tradiční velikonoční pečivo se po upečení potírá rozpuštěným medem a má to své dobré důvody
Velikonoční baba aneb Slaná kynutá buchta: Je vláčná po másle, voní uzeným a doplňují ji klobásky a vařená vajíčka
Tereza z Peče celá země nabídla recept na beránka: Vyjde na 74 Kč a díky několika fintám jej bezchybně vyklopíte z formy
Jak vyčistit mřížku u sporáku? Pomůže obyčejná směs soli, sody a oleje, využijete i ruční parní čistič
Domácí nudle s mákem: Výborné sladké jídlo se rozplývá na jazyku a chutná božsky, máme postup krok za krokem
Božský koláč s bílým jogurtem je úžasně vláčný a šťavnatý, křupavá strouhanka ho skvěle doplňuje, a přitom je tak snadný
Bramboračka patří mezi českou klasiku: Typickou vůni a chuť polévce dodají česnek, různé druhy hub i některé bylinky
Jak správně vyklopit bábovku? Využijte osvědčené fígle, aby se bábovka nepřilepila na formu a vypadala lákavě
Sýrová smaženka: Sytější a křupavější verze klasické smaženky s hořčicí a cibulí poslouží jako vydatná svačina, je hotová za chvíli
Sloní žrádlo: Salámová retro pomazánka s majonézou a worchesterem je perfektní jako večeře i rychlé pohoštění pro návštěvu
Loštický řízek je podobný holandskému, ale dokonalou šťavnatost i lehkou pikantnost mu dává jedna netradiční ingredience
Mrkvové minikoláčky s povidly: Díky mrkvi jsou nádherně vláčné, úžasně jemné i přirozeně nasládlé a chutnají božsky
Tvarohové taštičky plněné marmeládou: Jemné těsto v kombinaci s marmeládou lahodně chutná a rozplývá se na jazyku
Halušky ze Slezska: Pro dokonalou chuť stačí jen pár ingrediencí a křupavá slanina se smaženou cibulkou, brynza není potřeba
Sedm rad na ten nejlepší domácí sulc: Maso je třeba dlouho vařit a sbírat pěnu, pevnou konzistenci zaručí správná doba chlazení
Staročeská uhlířina: Jednoduché jídlo z brambor a nočků chutná i dnes, slanina a kysané zelí přinesou další rozměr chuti
Jak správně smažit koblihy? Úspěch zajistí vysoká vrstva vhodného tuku, jeho správná teplota, ale i pečicí papír a další fígle
Lahodné palačinky ze zakysané smetany: Nadýchanost jim dodá i jedna netradiční ingredience a těsto potřebuje odležet
„Březen vlhký, rmutný – sedlák smutný“ či „O svatém Řehoři mrazy vše umoří“ aneb Lidové pranostiky na březen
Mini Pavlova: Vynikající podoba klasiky ve zmenšené podobě. Naplňte ji šlehačkou a ozdobte ovocem, bude luxusní
Jak nejlépe naklíčit semínka: Řeřichu si snadno vypěstujete ve vatě. Klíčit můžete i fazole a další mikrozeleninu
Sedlácká bída: Obyčejné jídlo z různých zbytků „co dům dal“ luxusně chutná a typickou vůni mu dodá aromatický libeček
Cibulačka francouzská, nebo česká? Liší se osmažení cibule, Francouzi přidávají koňak, v české je jíška a chuť oběma dají bylinky