Vánoční dárky pro gurmány: Tipy pro milovníky kvalitní čokolády i dobrého piva
30. 11. 2020 Tipy a triky
Vánoce jsou za dveřmi, a pokud si i vy lámete hlavu, čím obdarovat své blízké, pak se inspirujte našimi tipy, kterými nepohrdne žádný gurmán a milovník dobrého jídla.
Ať už se jedná o babičku, která miluje sladké, tatínka, který si dá rád pivo nebo sourozence vegana, který vyznává zdravou stravu. Každý si najde to své! Stačí se jen rozhodnout, co z naší nabídky kvalitních delikates vyberete.
Cesta kolem světa s šálkem čaje
Vydejte se do vzdálených krajů s šálkem horkého čaje. Začít můžete snídaní po anglicku a dát si oblíbenou klasiku English breakfast. Pokud se chcete trochu zahřát, sáhněte po indické specialitě Masala Chai. Pravou Asii si vychutnáte s tradičním japonským zeleným čajem Sencha a v kolekci nechybí také oblíbená směs Yerba Maté s původem v Jižní Americe. Cestovatelská čajová edice Tea Of The World od značky Biogena obsahuje 6 různých příchutí a může být skvělým dárkem pro každého milovníka čaje. Naleznete je na www.tikaro.cz nebo www.biogena.cz.
Stella – hvězda nejen Vánoc
Stella Artois, nejlepší mezinárodní ležák dle World Beer Awards 2019, v nové elegantní embosované lahvi potěší mnoho dospělých. Prémiové pivo se může stát nejen sympatickým vánočním dárkem, ale své místo si najde také na sváteční tabuli, kde podtrhne chuť většiny typických pokrmů.
Kultivovaný ležák vařený z nejlepších surovin je k dostání ve vybraných obchodech nebo na www.kosik.cz. Vychutnávejte zodpovědně a nesdílejte s mladšími 18 let. Určené jen pro 18+.
Něco sladkého na zub
Dále přinášíme skvělý tip na dárek pro milovníky čokolády. V Albertu totiž naleznete chutné, kvalitní a pěkně vypadající belgické pralinky. Lahodné variace bílé, mléčné a hořké čokolády potěší vaše smysly a podaří vykouzlit pro celou rodinu ještě příjemnější Vánoce než jste zvyklí.
Brusinkami ku zdraví i štíhlé linii
Brusinky patřily už do kuchyní našich babiček, a to nejen k ozdobení svíčkové. Malé červené plody brusnice brusinky a dokonce i listy mají širší využití, a to nejen v kuchyni. Díky svému složení jsou brusinky označovány za superpotravinu a obzvláště ženy, trpící na záněty močového ústrojí na ně nedají dopustit. Brusinka je společně s borůvkami či česnekem velmi silným antioxidantem, pomáhá tak zpomalovat projevy stárnutí a zvyšuje imunitu organismu. Navíc snižuje pravděpodobnost onemocnění srdce a oběhového systému. Tyto plody můžete využít v souvislosti s hubnutím. Skvělé zdravé potraviny, ať už se jedná o kurkumu, česnek nebo třeba meduňku, naleznete na eshopu ČasNaZdraví, kde z nich najdete i velmi chutné a zdravé recepty.
Síla přírodní fermentace
Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Sladké nebo pálivé
Nevíte jestli sladké, nebo pálivé? Pak vyzkoušejte arašídy a kešu v medu s chilli. Tahle kombinace vás rozhodně nadchne, protože pálivá chuť se postupně mění na sladkou a naopak. Chuťová exploze pro vaše buňky! Oříšky jsou pražené na sucho a bez oleje, takže se nemusíte bát, že přiberete. Navíc jsou velmi kvalitní. Jedná se o směs argentinských arašídů a vietnamských kešu pražených v Nizozemí. Vychutnejte si kombinaci sladké a pálivé chuti v jednom soustu!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Komentáře
24. 9. 2021 13:47