Silvestrovská párty doma: Netradiční míchané drinky, které hravě zvládnete
31. 12. 2020 Vaření
Užijte si Silvestr naplno i vládním covidovým opatřením navzdory! S našimi snadnými recepty na nezvyklé míchané drinky se budete cítit i ve vašem obýváku jako ve vyhlášeném baru nebo na dovolené v luxusním horském středisku.
Gin & Thymic
Gin & tonic vznikl původně jako lék - v 19. století byl totiž britským vojákům, kteří při okupaci Indie onemocněli malárií, podáván chinin, jenže ten je tak hořký, že jej pacienti odmítali. Proto ho lékaři začali míchat s ginem a limetovou šťávou. A protože chinin obsahuje právě i tonic, vznikl z této medicíny postupem času i oblíbený alkoholický drink. Ozvláštněte ho tymiánovým twistem!
Co budeme potřebovat:
- 50 ml ginu
- 200 ml tonicu
- snítky tymiánu
- limetu
- led
Postup: Do vysoké sklenice dáme kostky ledu, které přelijeme tonicem. Pak do sklenice přidáme snítky tymiánu, panák ginu, zakápneme šťávou z 1/2 limetky a zbylou 1/2 limetky rozdělenou na dva až tři měsíčky přihodíme do sklenice. Bylinky dodají drinku svěžest a zvýrazní chuť ginu.
Mohlo by vás zajímat
Ředitelka Vánoc
Svařené víno je známá věc, ale už jste slyšeli o svařeném vinném moštu s alkoholem? Je to sice spíše vánoční pití - odtud také ten název - ale Ředitelka Vánoc skvěle zahřeje i po silvestrovské procházce nebo novoročním sledování ohňostroje.
Co budeme potřebovat:
- 50 ml brandy
- 150 ml vinného moštu
- skořici, badyán a hřebíček
Postup: V rendlíku svaříme vinný mošt s kořením. Do koňakové skleničky nebo do whiskovky nalijeme panáka brandy a ten pak přelijeme svařeným moštem. Tip: Vinný mošt lze nahradit jablečným.
Mohlo by vás zajímat
Grepioska
Caipiroska je koktejl oblíbený zejména v Jižní Americe. Možná znáte jeho sestru caipirinhu, která se míchá z cachaçy. Caipiroska se dělá z vodky a grepioska do původního receptu přidává osvěžující grep.
Co budeme potřebovat:
- 60 ml vodky
- 1/2 grapefruitu
- 2-3 lžičky třtinového cukru
- drcený led
Postup: Grep oloupeme, rozdělíme na měsíčky a ty ještě rozpůlíme. Šťavnaté kousky dáme do nižší sklenice, zasypeme je cukrem a lehce je pomačkáme drtítkem. Poté sklenici až po okraj naplníme ledovou tříští, dolijeme vodkou a promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Mango Fizz
Rok 2020 exotickým dovoleným zrovna nepřál, a tak si na jeho sklonku dopřejte alespoň exotiku ve sklenici s lahodným Mango Fizzem.
Co budeme potřebovat:
- 60 ml vodky
- 1/2 oloupaného čerstvého manga, případně 1/2 plechovky manga v nálevu
- sodovku na dolití
- led
- koktejlovou třešničku
Postup: Do šejkru dáme kostky ledu, pokrájené oloupané mango a vodku. Vydatně protřepeme. Do vyšší sklenice dáme led, přelijeme jej směsí ze šejkru a dolijeme sodovkou. Ozdobíme koktejlovou třešní.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Silvestrovské pohoštění snadno a rychle: Zkuste párky v županu, BBQ šneky a další jednohubky
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk