Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý, kto varí, vie, že to, bez čoho sa v kuchyni určite nezaobíde, sú nože. Správny nôž na každú činnosť nám prácu nielen uľahčí, ale aj výsledok bude efektívny a podľa našich predstáv. Preto si nôž vyberáme podľa činnosti, ktorú s ním chceme vykonať.

Nože

nôž obrázok popis použitie
Filetovací nôž  Filetovací nůž jemná a pružná čepeľ, dlhší tvar 20 - 36cm krájanie mäsa, šunky a hlavne rýb
Vykosťovací nôž  Vykosťovací nůž úzka a oblá čepeľ vykosťovanie mäsa
Steakový nôž Steakový nůž čepeľ je tenká, dlhá okolo 10 - 15cm krájanie steakov, kúskov mäsa pri stolovaní
Univerzálny nôž Univerzální nůž pevný nôž so širokou a ťažkou čepeľou dlhou 15 - 30cm sekanie zeleniny, rezanie plátkov a pod.
Lúpací nôž Loupací nůž malý krátky nôž s čepeľou 5 - 11cm slúži predovšetkým na krájanie, čistenie zeleniny a ovocia
Nôž na syr
 
Nůž na sýr perforovaná čepeľ krájanie syra bez toho, aby sa plátky lepili
Nôž na chlieb
 
Nůž na chléb dlhý nôž so zúbkovaným ostrím, dĺžka čepele je 20 - 25cm prekrojenie pevnej kôrky pečiva
Sekáče
 
Sekáče mohutná a ťažká čepeľ zabezpečí ľahké preseknutie väčších kostí a šliach
Nôž na zeleninu Na zeleninu krátky nôž s priamou reznou hranou a hladkým ostrím zabezpečí bežné opracovanie zeleniny

Komentáře (2)

bolek lolek 31. 10. 2009 16:10
lezovaček je uplně strasny nazev ,je to vykoštovak vy Amateri

Zdravím tejaja:-DMám jen maličkou připomínku.:-(všechny nože jsou pěkné napohled a podle toho jak nože znám i skutečně.:-))Má to maličkou chybku a to tu,že ten lezováček -vykošťovací nůž je trochu dlouhý a nemá střenku jako ty ostatní,prostě nesedí do ruky.Z obrázku nepoznám materiál,jestli není klouzavý.:-*Promiň ale jinak super včetně popisků.Škoda že tu nejde bodík:yes: