Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapalte svíčku, pusťte si romantickou hudbu a oslavte letos Valentýna doma!

Většina zamilovaných oslavuje svátek svatého Valentýna v oblíbené restauraci. Letos to bohužel nepůjde, ale krásný romantický večer si můžete udělat i doma. Připravte si rychle a jednoduše pizzu Ristorante od Dr.Oetkera, která chutná stejně jako v italské pizzerii. Má tenké křupavé těsto, bohatou oblohu a na výběr máte spoustu druhů. Profesionální someliér vám doporučí, které víno si k jednotlivým druhům zvolit.

Víte, že pizza Ristorante Dr.Oetker slaví letos 35. výročí a na pultech našich obchodů najdete více než 20 druhů? Pojďme si ke čtrnácti z nich vybrat to nejlepší víno.

Ristorante Pizza Funghi & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené žampióny, sýrem a bylinkami. Dokonalá bude v kombinaci s jemným a harmonickým červeným vínem odrůdy Merlot se střední ovocnou dochutí. Ve vůni pak najdete tóny třešní a borůvek. Doporučená teplota podávání tohoto vína je 15 - 16°C.

Náš tip: K Ristorante Pizza Funghi doporučujeme i heart Merlot
 
 

Ristorante Pizza Pepperoni Salame Piccante & Rosé

Tenké křupavé těsto bohatě obložené pikantním salámem a nakládanými kousky feferonek. K výraznějším kořeněným pokrmům se dokonale hodí svěží a ovocné růžové Rosé s vůní jahod a jemných červených bobulovin.

Náš tip: K Ristorante Pepperoni Salame Piccante doporučujeme i heart Rosé.

 

Ristorante Pizza Pollo & Sauvignon Blanc

Tenké křupavé těsto, jemné marinované kousky kuřecích prsíček, zralá rajčátka, sladká kukuřice, špenát a sýr. Ideální kombinaci tvoří se svěžím bílým vínem Savignon Blanc.  Voní po čerstvě posečené trávě, má pikantní citrusovou chuť a výrazný lahodný závěr.

Náš tip: K Ristorante Pollo doporučujeme i heart Savignon Blanc.

 

Ristorante Pizza Prosciutto & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené rajčaty, šunkou a sýrem. Ladí s odrůdou Merlot, plným vínem s vůní černého ovoce a pikantních chutí švestek a malin. Toto středně tělnaté červené víno someliéři doporučují k pizze a italské kuchyni.

Náš tip: K Ristorante Prosciutto doporučujeme i heart Merlot.

 

Ristorante Pizza Speciale & Shiraz

Tenké křupavé těsto se salámem, šunkou, pečenými žampióny a mozzarellou. Krásně bude ladit s kořenitým vínem Shiraz. Červené víno překypuje velmi výraznou šťavnatou chutí černého ovoce s nádechem koření.

Náš tip: K Ristorante Speciale doporučujeme i heart Shiraz.

 

Ristorante Pizza Margherita & Pinot Grigio

Tenké křupavé těsto, mozzarella a gouda. S touto pizzou dokonale souzní Pinot Grigio. Odrůdově čisté víno plné citronových a broskvových tónů s vůněmi pikantních citrusů. Patří k odrůdě Rulandské šedé.

Víte, že pizza Margherita se připravuje už od 19. století? Neapolští šéfkuchaři ji poprvé upekli na počest italské královny Margarety Savojské. Pinot Grigio bylo zase nejoblíbenějším vínem císaře Karla IV..

Náš tip: K Ristorante Margherita doporučujeme i heart Pinot Grigio.

 

Ristorante Pizza Mozzarella & Prosecco

Tenké křupavé těsto bohatě obložené mozzarellou. Vychutnejte si k ní elegantní, temperamentní a jemné perlivé víno plné chutí broskví a zelených jablek.

Víte, že Prosecco se smí vyrábět pouze na jediném místě na světě, a to v severní Itálii?

Náš tip: K Ristorante Mozzarella doporučujeme i heart Prosecco.

 

Ristorante Pizza Salame & Cabernet Sauvignon

Tenké křupavé těsto, bohatý rajčatový základ, italské bylinky a kvalitní salám. Pro tuto kombinaci aromatických a pikantnějších surovin doporučujeme příjemně šťavnaté červené víno Cabernet Sauvignon s výraznými tóny černého rybízu a nádherně hladkým závěrem.

Náš tip: K Ristorante Salame doporučujeme i heart Cabernet Sauvignon.

 

Ristorante Pizza Spinaci & Cabernet Sauvignon

Tenké křupavé těsto, čerstvý listový špenát, šťavnatá cherry rajčátka na rajčatovém základě a sýry eidam a mozzarella, doplněno jemně pikantní česnekovou omáčkou. Tato pizza potěší hlavně vegetariány a doporučujeme k ní bohaté tělnaté víno s výraznými tóny černého rybízu.

Náš tip: K Ristorante Spinaci doporučujeme i heart Cabernet Sauvignon.

 

Ristorante Pizza Quattro Formaggi & Sauvignon Blanc

Křupavé těsto a 4 druhy sýru – mozzarella, eidam, ementál a modrý plesnivý sýr. Ideální kombinací tvoří se svěžím bílým vínem Savignon Blanc, které se výtečně hodí k sýrům. 

Náš tip: K Ristorante Quattro Formaggi doporučujeme i heart Savignon Blanc.

 

Ristorante Pizza Hawaii & Chardonnay

Pizza Hawai je jednou z nejznámějších pizz na světě a lidé ji buď milují, nebo prostě nemají rádi. Křupavé těsto, šunka, mozzarella a sladký ananas. Nejlépe se k ní bude hodit Chardonnay s chutí plné lahodných ovocných tónů hrušek, jablek a bílé broskve s jemným barikovým závěrem.

Náš tip: K Ristorante Hawaii doporučujeme i heart Chardonnay.

 

Ristorante Pizza Piccolissima Prosciutto & Rosé

9 kousků pizzy na tenkém křupavém těstě s bohatou oblohou šunky, mozzarelly a ementálu.  Báječně se k ní hodí veselé a bezstarostné Rosé. Toto svěží ovocné víno se hodí také ke kořeněným pokrmům.

Náš tip: K Ristorante Piccolissima Prosciutto doporučujeme i heart Rosé.

 

Ristorante Pizza Tre Formagi & Prosecco

9 kousků pizzy na tenkém křupavém těstě s bohatou oblohou mozzarelly, ementálu a tvrdého sýru ocení nejen vegetariáni. Vyberte si k ní elegantní, temperamentní a veselé Prosecco.

Náš tip: K Ristorante Tre Formagi doporučujeme i heart Prosecco.

 

Ristorante Pizza Piccolissima Prosciutto e Crema & Riesling

9 kousků pizzy na tenkém křupavém těstě s výběrovou šunkou a jemnou smetanovou omáčkou.  Nalijte si k ní svěží a mladistvý Riesling plný vůně meruňky a broskve se šťavnatou kyselinkou.

Náš tip: K Ristorante Piccolissima Prosciutto e Crema doporučujeme i heart Riesling.

Soutěžte s Dr. Oetker na instagramovém profilu toprecepty.cz! Vyhrát můžete plech na pizzu, kráječ na pizzu a publikaci „Pizza a víno“ v hodnotě 600 Kč.

Další informace pak najdete na: www.oetker.cz/pribehpizzy www.iheartwines.cz