Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
15. 2. 2021 Vaření
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by se říkat, že rodinu bábovkou neurazíš! Tradiční moučník ke kávě potěší skoro každého, kdo k vám přijde na návštěvu. Pokud nemáte času nazbyt, zkuste naši hrnkovou - peče se půl hodiny a její příprava zabere jen pár minut. Chuť je ovšem zcela plnohodnotná!
Rychlá hrnková bábovka
Hrnková i rychlá proto, že množství použitých surovin je uváděno v hrnkách. Žádné složité odměřování, stačí smíchat vše dohromady, přelít těsto do formy a pak už se jen těšit, až byt provoní sladká vůně vanilky a kakaa.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal (může být třtinový)
- 1/3 hrnku másla (nebo oleje)
- 1/4 hrnku mléka
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- sádlo nebo Hera na vymazání formy
- rozinky (volitelné)
Mohlo by vás zajímat
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo (případně olej), mléko, vyklepneme do směsi vejce, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva, můžeme přisypat rozinky. Všechno dobře promícháme a prohněteme, až vznikne těsto. Formu na bábovku vymažeme sádlem či Herou a vysypeme strouhankou (bábovka se bude lépe vyklepávat). Polovinu těsta odlijeme do menší mísy a tam do něj přidáme kakao. Dobře rozmícháme. Pak už jen střídavě lijeme do formy bílé a tmavé těsto. Bábovku dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut. Na talíři či podnose ji nezapomeneme řádně dozdobit moučkovým cukrem.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat