Slavíme MDŽ: Recepty, které muži hravě zvládnou a potěší jimi své drahé polovičky
5. 3. 2021 Vaření
Už od roku 1908 patří 8. březen ženám a ocenění a uznání jejich specifických kvalit. Pánové, vaše milá choť, partnerka, maminka, ale třeba i dcera si v tento den zaslouží zvláštní zacházení. A víte, co každou dámu potěší? Když jeden den nebude muset stát u plotny a vyvářet! Připravte nějakou dobrotu podle našich receptů - jsou neskutečně jednoduché, rychlé a na hotových jídlech si pochutná nejen ona, ale i vy.
Tatarák z lososa
Co budeme potřebovat:
- 200 gramů čerstvého syrového lososa
- čerstvé bylinky - nejlepší je kopr, pokud ho doma nejíte, použijte pažitku
- šťávu z jednoho citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- volitelné: jarní cibulka nebo pórek
Postup: Lososa důkladně omyjeme a stáhneme z kůže. Maso můžeme buď naškrábat nožem, nebo rybu nakrájíme na hodně drobné kostičky. Tip: K výrobě tataráku z lososa je nejlepší použít ostrý keramický nůž. Maso pak dáme do mísy a přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky podle našeho výběru. Můžeme přidat ještě nasekanou jarní cibulku nebo pórek, které tataráku dodají pikantní chuť. Dobře promícháme a podáváme s opečenými toastíky nebo bagetkou.
Mohlo by vás zajímat
Pořádný těstovinový salát
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček těstovin, mohou to být kolínka nebo třeba vrtule
- 20 dkg točeného salámu
- 20 dkg goudy v celku
- 2 vejce
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 1 rajče
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- sůl a pepř
Postup: Uvaříme těstoviny podle návodu, slijeme vodu a necháme těstoviny vystydnout. Pak je přendáme do mísy. K těstovinám přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, sýr, na tvrdo uvařená vejce a salám, který před krájením oloupeme. V menší nádobě smícháme majonézu s jogurtem. Zálivku pak přidáme do salátu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pokud se nám salát zdá suchý, můžeme po lžících přidávat jogurt a majonézu, dokud nejsme spokojeni. Tip: Ačkoliv se dá jíst hned, tento těstovinový salát chutná nejlépe, když se nechá přes noc odležet. Sýr změkne a chutě se dobře propojí.
Mohlo by vás zajímat
Nepečené čoko řezy
Co budeme potřebovat:
- 200 gramů čokoládových sušenek
- 1/2 plechovky kondenzovaného mléka
- 100 gramů másla
- 200 gramů čokolády s lískovými ořechy (s menšími kousky, ne s celými oříšky)
- 200 gramů čokolády na vaření
- 1 hrst loupaných lískových ořechů
Postup: Formu nebo plech vyložíme pečícím papírem tak, aby přečníval přes okraj. Sušenky rozdrtíme nebo rozemeleme v mixéru na malé kousky a nasypeme je do větší mísy. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejeme oříškovou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Necháme mírně zchladnout a přidáme k sušenkám. Dále do směsi přilijeme kondenzované mléko a přisypeme oříšky v celku. Promícháme lžící a nalijeme do formy. Rozehřejeme čokoládu na vaření, která nám poslouží jako poleva na řezy. Dáme zatuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Čemu se říká slepé pečení? Předpečení korpusu z křehkého těsta za pomoci fazolí nebo hrachu