Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
Zdroj: Ředkvičková pomazánka. Zdroj: Toprecepty, Eliza

S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!

Co budeme potřebovat:

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 balení přírodního tofu
  • 50 gramů jarní cibulky
  • 4 lžíce smetany
  • sůl a pepř

Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.

Vajíčková pomazánka se srýem cottage

Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!

Co budeme potřebovat:

  • 1 kelímek sýru cottage
  • 2 vejce
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • sůl a pepř

Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Tvarohová pomazánka s křenem

Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!

Co budeme potřebovat:

  • 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
  • 4 vejce
  • pažitku
  • sůl a pepř

Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.