Dokonalé letní potěšení: Vyzkoušené recepty na famózní ovocné knedlíky
15. 6. 2021 Vaření
Všimli jste si? Na trzích a v blízkosti supermarketů už se začínají objevovat stánky nabízející české jahody a meruňky. Brzy budou k mání snad i sladké třešně, a tak nezbývá, než najít ozkoušený recept na ovocné knedlíky a pustit se do díla! Vybrali jsme několik nejlepších předpisů přímo od nejdůležitějších uživatelů našeho webu - vás, autorů receptů.
V jednoduchosti je krása
Ovocné knedlíky jsou milovaným jídlem dětí, oblíbeným dezertem dospělých a na začínající kuchařku mohou působit jako výzva. Není to ale tak náročné, jak to vypadá, když se na talíři skví několik šťavnatých koulí posypaných strouhaným tvarohem, cukrem a přelitých rozpuštěným máslem. Ten úplně nejjednodušší recept na ovocné knedlíky dokonce ani nepotřebuje vejce. Na těsto vám stačí tři ingredience:
Kynutá klasika
Na čas náročnější, ale klasičtější jsou knedlíky z kynutého těsta, které jdou skvěle dohromady právě s jahodami nebo meruňkami. Základní a zaručený recept na ně najdete tady:
Pokud máte doma celiaka nebo někoho, kdo si hlídá linii, a tak neholduje lepku, je možné vyrobit knedlíky také v bezlepkové variantě. Jsou stejně dobré, jako všechny ostatní. Rozdíl opravdu poznat není, a tak si je zamilují i ti, kdo žádná omezení v jídelníčku nemají.
Máte-li chuť na švestkové knedle, zkuste ovoce zabalit do bramborového těsta. Je méně obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
Opravdovou specialitou, která poslouží jako luxusní sladká tečka za honosnou večeří či svátečním obědem, jsou ovocné knedlíky z odpalovaného těsta. Jeho výroba chce trochu zručnosti, ale pokud dodržíte následující recept, stoprocentně se vám povedou.
Při přípravě ovocných knedlíků nezapomínejte na to, že jejich korunou je lahodná a vhodně zvolená posypka nebo omáčka. Tu je možné udělat z tvarohu, ovoce či strouhanky. Inspirujte se tady:
Přejeme dobrou chuť!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Suflé je zajímavý dezert, ve slané podobě předkrm nebo i lehké hlavní jídlo. S našimi radami z něj nemusíte mít obavy
Suflé pochází z Francie, populárním se stalo v průběhu 18.-19. století. Může být sladké (čokoládové, citronové apod.) nebo slané (například sýrové… Číst více
Den čokoládového soufflé
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst více
16 tipů, jak využít zbylé brambory k přípravě oběda nebo večeře
Uvařili jste hodně brambor a nyní musíte přemýšlet nad tím, jak je zpracovat, abyste je nemuseli vyhodit? Našli jsme pro vás pár tipů na využití… Číst více
Pro začátečníky: Tipy na jídla, která zvládne každý. Nejlepší bramborová kaše i zapečené masové kuličky vás nadchnou
Pro začátečníky existuje řada možností, jak… Číst více
Zapečené brambory dauphinoise jsou úžasnou přílohou. Aby byla směs dokonale jemná, zkusit můžeme jeden malý trik
Na první pohled byste je mohli zaměnit s pokrmem,… Číst více
Den sýrového suflé
Suflé můžete připravit čokoládové, kopřivové, květákové, ale i sýrové. Recepty na všechny tyto pochoutky najdete na webu Toprecepty.cz. Poradíme, jak… Číst více
Jak snadno a rychle nastrouhat brambory na plátky. Vychutnáte si je zapečené i jako smažené brambůrky
Někdy potřebujete, aby byly brambory precizně připravené na stejně široké plátky, jinak by nebyly stejnoměrně usmažené či propečené. Máme pro vás… Číst více
Suflé buchta je nadýchaná jako obláček a chutná božsky. Postup ukážeme ve videonávodu
Suflé je populární francouzský dezert, který je krásně jemný, vláčný a přitom nepopsatelně nadýchaný. Příprava není náročná, stačí pouze dodržovat… Číst více
MasterChef Česko 2022: Jak zajistit, aby bylo suflé dokonale nadýchané a nesrazilo se? Důležité je správné šlehání i vymazání formy
Druhá výzva již 27. dílu pořadu MasterChef Česko… Číst více
Suflé je nadýchaný moučník: Při jeho přípravě musíme dát pozor, aby se nesrazil
Suflé vypadá jako jednoduchý recept - ale můžeme udělat pár chyb, které způsobí, že těsto ještě před upečením nebo hned po vyndání z trouby klesne a… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více