Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stále více se mluví o tom,  že spousta neduhů může pramenit  z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.

Stále více se mluví o tom,  že spousta neduhů může pramenit  z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.

Je obecně známo, že k rovnováze přispívá například konzumace kysaného zelí a kysaných mléčných výrobků (podle odborníků se chovaji v těle zásadotvorně) a některých druhů ovoce a zeleniny – brambory, mrkev, ředkvičky, černá ředkev, červená řepa, okurky, patizon,  dýně, jahody, banány, hroznové víno, bezinky, jeřabiny a další.

Podle přírodní medicíny nám výrazně mohou pomoci i tyto méně rozšířené  potraviny :  mořské řasy - Wakame, Yakinori, Nori, houba Kombu  a nápoje z ní, zázvor – čerstvý nebo nakládaný žlutý, houby Shitake, Nameko, Enoki, Jidášovo ucho,  smrž, dále pak  kořen Konnyaku, za studena lisované oleje – araganový, olivový, dýňový, sezamový, konopný. Též  fazole azuki  a ostatní drobné fazole. Nesmíme zapomenout uvést všechny výrobky ze sóji – např. tamarind, tofu, taktéž jedlé kaštany a vaječný bílek.

Možná si řeknete, že některé uvedené názvy vám nic neříkají, anebo jste o nich slyšeli, ale myslíte si,  že nejsou dostupné v běžných obchodech.

Podívejte se  na www.toppotraviny.cz, kde  seženete velký výběr přírodních ovocných a zeleninových šťáv ve vysoké kvalitě, bio výrobků a mimo  jiné  i  uváděné  méně rozšířené potraviny a mnoho dalšího.