Masterchef, Prostřeno nebo Pečení na neděli? Gastronomický podzim v televizi začíná
2. 9. 2021 Historie a zajímavosti
Máte rádi pořady o vaření? V tom případě máte o zábavu na podzimní večery postaráno. Opět se bude soutěžit o nejlepšího kuchaře České republiky, o nejlepšího domácího kuchaře a souboj spolu svedou i profesionálové. A pokud hledáte jen inspiraci na vaření, i té se vám dostane vrchovatě. Stačí zapnout televizi.
MasterChef Česko
Je to jen pár měsíců, co poslední mistr kuchař Roman Staša vydal svou kuchařka nazvanou Matla a už se soutěží o titul nového MasterChefa. Pátá řada soutěže MasterChef Česko začala toto úterý a již nyní je jasné, že se můžeme těšit na zajímavé soutěžící. A co by to byl MasterChef bez oblíbených a vtipných moderátorů a porotců Radka Kašpárka, Jana Punčocháře a Přemysla Forejta, kteří soutěžící dokážou nejen pěkně potrápit, ale ve správné chvíli i podržet? A protože změna je život, i v kuchyni MasterChefa se můžete těšit na novinky a hlavně nové kuchařské výzvy, v nichž se budou odrážet nové trendy v gastronomii. Soutěžící pak jistě ocení i zvýšení výhry z původního půl milionu na celý milion. MasterChef Česko můžete sledovat každé úterý ve 20:20 na Nově.
Mohlo by vás zajímat
Souboj na talíři
Pokud vás pořad MasterChef Česko baví i kvůli trojici svérázných porotců, nevypínejte po jeho skončení televizi a rovnou si pusťte kulinářskou show Souboj na talíři. Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt se v ní ocitnou na druhé straně barikády a vyzkouší si roli soutěžících. Kromě toho vám představí neobyčejná jídla z různých koutů naší vlasti. Během léta totiž slavní šéfkuchaři cestovali po České republice a navštívili mnoho zajímavých míst. Většinu z nich si vybírali sami a vždy je s nimi spojoval nějaký jejich osobní příběh. Na každém místě jim pak představili nějaké jídlo, které museli dva z nich uvařit tak, aby se co nejvíc podobalo originálu, přičemž do něj vnesli i osobní invence. A na toho, kdo prohrál, čekal nějaký trest. O vtipné situace i nápadité inspirace do kuchynně v tomto pořadu není nouze! Souboj na talíři se vysílá na Nově každé úterý ve 21:30.
Pečení na neděli
Sledovali jste pořad Peče celá země? Pomalu se můžete těšit na nové díly, které by se měly vysílat v první polovině příštího roku a čas si do té doby můžete ukrátit sledováním vítězky první řady Petry Burianové. Ta vás každou neděli v pořadu Pečení na neděli inspiruje k tomu, co dobrého a sladkého si upéct. Autorka kuchařky Cesta z těsta cestuje po českém a moravském venkově, poslouchá vyprávění pamětnic a hlavně shání neobvyklé recepty na různé druhy koláčů a buchet. Vytváří tak podle svých slov jakousi koláčovou mapu Česka. Inspiraci na pečení získáte každou neděli od 12. 9. vždy v 8:20 na ČT1 a hned v prvním díle vás Petra Burianová zavede do Záluží.
Mohlo by vás zajímat
Prostřeno!
Pokud patříte mezi fanoušky pořadu Prostřeno, určitě víte, že již od srpna můžete sledovat nové díly. Tento týden spolu soupeří soutěžící z Moravskoslezského kraje. Jste zvědaví, co dnes uvaří student Mendelovy univerzity Vojtěch Bartek z Frýdku-Místku a kdo nakonec v tomto klání zvítězí? Prostřeno se vysílá od pondělí do pátku na Primě vždy od 17:50.
Mohlo by vás zajímat
Kluci v akci
Přemýšlíte každý den, co dobrého připravit na oběd či na večeři? Spoustu nápadů a receptů získáte i od Kluků v akci, pořadu, který dělá už jen kuchař Ondřej Slanina. I ten bude v nových dílech svého pořadu putovat po regionech České republiky a představí úspěšné podnikatele – pěstitele a farmáře či producenty s jejich výrobky, které získaly ocenění Regionální potravina. Ondřeje Slaninu v kuchyni doprovodí vždy kolega z dané oblasti. Ve Středočeském kraji vás tuto sobotu svými recepty překvapí mistr kuchař Jan Pýcha a navštívíte kozí farmu u Neveklova. Pořad se vysílá každou sobotu na ČT1 v 18:25.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlíkova cesta kolem světa: Francouzi milují šneky, holuby, slané máslo a dobré víno
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace